A hideg, őszi idő közeledtével egyre jobban esnek az otthon kényelmében elfogyasztott, meleg, finom étkezések. Az ősi hagyományból származó Márton-nap tökéletes alkalom lehet egy lakoma elkészítésére, melyhez a friss kacsa- és libaételek, illetve az ízletes, sokoldalúan elkészíthető lilakáposzta kiváló alapanyagul szolgál.
Előételnek tökéletes választás lehet a tepertőkrém, amelyet készen is megvásárolhatunk vagy saját ízlésünknek megfelelően el is készíthetjük azt. Kenyérre kenve a legjobb vendégváró falat!
A kacsa, illetve libahús sokféleképpen elkészíthető, például ropogósra vagy omlósra sütve, akár konfitálva. Bármelyiket is részesíted előnyben, friss húsainkból biztosan el tudod készíteni azt.
A lilakáposzta az egyik legegészségesebb zöldség, így ősszel íze mellett emiatt is érdemes választani. Magas az A, K, B és C -vitamin tartalma, ugyanakkor jelentős mennyiségű ásványi sót és fehérjét is tartalmaz. Elkészíthetjük párolva vagy ecettel savanyítva is.