![Mártonnapi kacsák és káposzták](https://www.kifli.hu/cdn-cgi/image/f=auto,w=1230,q=75/https://cdn.kifli.hu/images/microsite/1013/1013-1666950499.jpg)
A hideg, őszi idő közeledtével egyre jobban esnek az otthon kényelmében elfogyasztott, meleg, finom étkezések. Az ősi hagyományból származó Márton-nap tökéletes alkalom lehet egy lakoma elkészítésére, melyhez a friss kacsa- és libaételek, illetve az ízletes, sokoldalúan elkészíthető lilakáposzta kiváló alapanyagul szolgál.
![](https://www.kifli.hu/cdn-cgi/image/f=auto,q=75/https://cdn.kifli.hu/images/microsite/image/24613/24613-1666953850.jpg)
![](https://www.kifli.hu/cdn-cgi/image/f=auto,q=75/https://cdn.kifli.hu/images/microsite/image/24619/24619-1666953593.jpg)
Előételnek tökéletes választás lehet a tepertőkrém, amelyet készen is megvásárolhatunk vagy saját ízlésünknek megfelelően el is készíthetjük azt. Kenyérre kenve a legjobb vendégváró falat!
![](https://cdn.kifli.hu/images/microsite/divider/24618/24618-1666951786.png)
A kacsa, illetve libahús sokféleképpen elkészíthető, például ropogósra vagy omlósra sütve, akár konfitálva. Bármelyiket is részesíted előnyben, friss húsainkból biztosan el tudod készíteni azt.
![](https://www.kifli.hu/cdn-cgi/image/f=auto,q=75/https://cdn.kifli.hu/images/microsite/image/24621/24621-1666953931.jpg)
![](https://cdn.kifli.hu/images/microsite/divider/24623/24623-1666954504.jpg)
![](https://www.kifli.hu/cdn-cgi/image/f=auto,q=75/https://cdn.kifli.hu/images/microsite/image/24625/24625-1666954585.jpg)
A lilakáposzta az egyik legegészségesebb zöldség, így ősszel íze mellett emiatt is érdemes választani. Magas az A, K, B és C -vitamin tartalma, ugyanakkor jelentős mennyiségű ásványi sót és fehérjét is tartalmaz. Elkészíthetjük párolva vagy ecettel savanyítva is.