

A hideg, őszi idő közeledtével egyre jobban esnek az otthon kényelmében elfogyasztott, meleg, finom étkezések. Az ősi hagyományból származó Márton-nap tökéletes alkalom lehet egy lakoma elkészítésére, melyhez a friss kacsa- és libaételek, illetve az ízletes, sokoldalúan elkészíthető lilakáposzta kiváló alapanyagul szolgál.


Előételnek tökéletes választás lehet a tepertőkrém, amelyet készen is megvásárolhatunk vagy saját ízlésünknek megfelelően el is készíthetjük azt. Kenyérre kenve a legjobb vendégváró falat!


Libamáj darabkák zsírjában

Marmorstein Kézműves Baguette Fehér 40cm

JÓkenyér Vajas Kalács

A kacsa, illetve libahús sokféleképpen elkészíthető, például ropogósra vagy omlósra sütve, akár konfitálva. Bármelyiket is részesíted előnyben, friss húsainkból biztosan el tudod készíteni azt.


Valdor Friss kizsigerelt pecsenyekacsa aprólék nélkül "A" minőségű
kb

Valdor Friss pecsenyekacsa mellfilé bőrrel "A" minőségű
kb


A lilakáposzta az egyik legegészségesebb zöldség, így ősszel íze mellett emiatt is érdemes választani. Magas az A, K, B és C -vitamin tartalma, ugyanakkor jelentős mennyiségű ásványi sót és fehérjét is tartalmaz. Elkészíthetjük párolva vagy ecettel savanyítva is.

Vöröskáposzta
kb

Kühne Lilakáposzta almával
