Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Válogatott magyar borászatok különleges borai

Az idő ősziesre fordult, és ezzel elkezdődött a sokak által várt szüretelés is - amiről pedig mi más juthatna eszünkbe, mint egy pohár üde, kellemes bor. Ha Te is látod magad előtt a napsütésben fürdő borcseppeket egy kecsesen ívelő pohár falán, akkor tudod, mire gondolunk. Nálunk, a Kifli.hu-nál fontos, hogy minden téren kiemelkedő minőségű termékkel szolgáljunk, és ez alól a borok sem kivételek! Szelekciónkba bekerültek a válogatott hazai manufaktúrák legfinomabb borai. Engedd meg, hogy elvigyünk egy képzeletbeli útra, a gyümölcsös illatok, zamatos ízek, és a jó bor világába!

A borászat története 2014-ig nyúlik vissza, akkor még csak néhány hektárral és fajtaborokkal indult. A fiatal borász Barabás Barna Balatonfüredre költözött feleségével és céljukká vált egy olyan organikus rendszer megalkotása, melynek nem egyedüli része a szőlőművelés. 2018-tól ültetvényeiken folyamatosan állnak át a minősítetten bio művelésre. Természetes szerek használata mellett nagy hangsúlyt fektetnek a megfelelő tápanyagellátásra és talajművelésre. Boraikban fajélesztők helyett vadélesztőket alkalmaznak ezzel segítve a terület és a fajtaszőlők érvényesülését. A borászat két balatonfüredi és egy balatonszőlősi dűlővel rendelkezik. A 10 ha területű ültetvényen jellemzően olaszrizling, cabernet sauvignon, rozália, merlot , syrah, kékfrankos és furmint fajtákat művelnek. Az itt készült borok egyedisége a talaj milyenségében is rejlik, hiszen a mészköves talajon túl gyakran fellelhető az egykori Tethys- óceánból származó ősmaradványok.

A Pelle Pince 2007 óta működik Mádon, Tokaj-Hegyalján. Boraikat kizárólag saját területen megtermelt szőlőből készítik. Jelenleg 5 hektárról, a Szent Tamás, Betsek, Király, Újhegy, Sarkad, Dancka dűlők, helyenként kivételes fekvésű, vulkanikus altalajú parcelláiról szüretelnek. A tulajdonosok igyekeznek a birtok életében teljes mélységben részt venni, hogy a borok az ő ízlésüket és gondolataikat tükrözzék. Területeiket magas fokú kézimunkával, természethű növényvédőszerek segítségével, organikus módon művelik.

 

Ésszerű hozamkorlátozás mellett, a megfelelő érettségben lévő fürtöket kézzel szüretelik, a feldolgozást követően pedig természetesen, a lehető legkevesebb beavatkozással készítik el borainkat.  A dűlőkön megtermett furmint, hárslevelű, sárgamuskotály szőlőkből készített boraik meghatározó jegye az ásványosság, amelyet a vulkanikus eredetű riolit és riolit tufa altalaj ad a borokhoz. A kezdetektől, 2007 óta Szarka Dénes Dávid borász készíti a borokat, végigkísérve a szőlő útját a műveléstől a palackozásig.