Navigáció kihagyása
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Válogatott magyar borászatok különleges borai

Az idő ősziesre fordult, és ezzel elkezdődött a sokak által várt szüretelés is - amiről pedig mi más juthatna eszünkbe, mint egy pohár üde, kellemes bor. Ha Te is látod magad előtt a napsütésben fürdő borcseppeket egy kecsesen ívelő pohár falán, akkor tudod, mire gondolunk. Nálunk, a Kifli.hu-nál fontos, hogy minden téren kiemelkedő minőségű termékkel szolgáljunk, és ez alól a borok sem kivételek! Szelekciónkba bekerültek a válogatott hazai manufaktúrák legfinomabb borai. Engedd meg, hogy elvigyünk egy képzeletbeli útra, a gyümölcsös illatok, zamatos ízek, és a jó bor világába!

A borászat története 2014-ig nyúlik vissza, akkor még csak néhány hektárral és fajtaborokkal indult. A fiatal borász Barabás Barna Balatonfüredre költözött feleségével és céljukká vált egy olyan organikus rendszer megalkotása, melynek nem egyedüli része a szőlőművelés. 2018-tól ültetvényeiken folyamatosan állnak át a minősítetten bio művelésre. Természetes szerek használata mellett nagy hangsúlyt fektetnek a megfelelő tápanyagellátásra és talajművelésre. Boraikban fajélesztők helyett vadélesztőket alkalmaznak ezzel segítve a terület és a fajtaszőlők érvényesülését. A borászat két balatonfüredi és egy balatonszőlősi dűlővel rendelkezik. A 10 ha területű ültetvényen jellemzően olaszrizling, cabernet sauvignon, rozália, merlot , syrah, kékfrankos és furmint fajtákat művelnek. Az itt készült borok egyedisége a talaj milyenségében is rejlik, hiszen a mészköves talajon túl gyakran fellelhető az egykori Tethys- óceánból származó ősmaradványok.

A Pelle Pince 2007 óta működik Mádon, Tokaj-Hegyalján. Boraikat kizárólag saját területen megtermelt szőlőből készítik. Jelenleg 5 hektárról, a Szent Tamás, Betsek, Király, Újhegy, Sarkad, Dancka dűlők, helyenként kivételes fekvésű, vulkanikus altalajú parcelláiról szüretelnek. A tulajdonosok igyekeznek a birtok életében teljes mélységben részt venni, hogy a borok az ő ízlésüket és gondolataikat tükrözzék. Területeiket magas fokú kézimunkával, természethű növényvédőszerek segítségével, organikus módon művelik.

 

Ésszerű hozamkorlátozás mellett, a megfelelő érettségben lévő fürtöket kézzel szüretelik, a feldolgozást követően pedig természetesen, a lehető legkevesebb beavatkozással készítik el borainkat.  A dűlőkön megtermett furmint, hárslevelű, sárgamuskotály szőlőkből készített boraik meghatározó jegye az ásványosság, amelyet a vulkanikus eredetű riolit és riolit tufa altalaj ad a borokhoz. A kezdetektől, 2007 óta Szarka Dénes Dávid borász készíti a borokat, végigkísérve a szőlő útját a műveléstől a palackozásig.