Elkészítés
Először a fokhagymás olajat készítjük el! Egy kis tálkában öntjük a vizet az olajjal, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, összekeverjük és hagyjuk állni.
A tésztához a vízben elkeverjük a cukrot, belerakjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
A lisztbe belekeverjük a sót, hozzáadjuk a felfuttatott élesztős vizet és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Mikor már szép sima, a tetejét meglocsoljuk egy evőkanál olajjal, majd kendővel letakarva,meleg helyen, duplájára kelesztjük (kb. 30-40 perc).
Mikor a tészta megkelt, beolajozott kézzel, tetszőleges méretű cipókat formálunk, majd a széleit húzogatva megformázzuk a lángost és forró olajban mind a két oldalát aranysárgára sütjük. Ízlés szerint, fokhagymás olajjal megkenve, tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Elkészítési idő: 20 perc + kelesztés + sütési idő
Hozzávalók
A tésztához:
- 3,5 dl víz
- 1 tk cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- 1 tk só
A fokhagymás olajhoz:
- 0,5 dl víz
- 0,5 dl olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- A sütéshez olaj, a tálaláshoz ízlés szerint tejföl és reszelt sajt
Nincs minden otthon? Lássuk a hozzávalókat: