• Kedves Kiflisek!
    Sajnos a megrendelések 20-25 perces késéssel érkeznek. Sietünk, ahogy tudunk! Köszönjük megértéseteket!
  • Kedves Kiflis! A forgalmazó elővigyázatosságból visszahívta az alább található terméket. Ha rendeltél a tételből, kérjük keresd fel Ügyfélszolgálatunkat!

    Több
  • Itt a Kifli virtuális őszi katalógusa! Fedezd fel újdonságainkat, finom borainkat és sajtválogatásainkat!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Strandidő otthon – Jöhet egy lángos?
Sajtos-tejfölös, fokhagymás, esetleg lekváros? Vagy kipróbáltad már a kolbászos, sonkás, pizzás verziót is? Ne aggódj, mi senkit nem ítélünk el az ízlése miatt! Ha egy strandon elfogyasztott ebédre gondolunk, szinte biztos, hogy dobogós helyen szerepel a lángos! Gondoltál már arra, hogy Te magad süsd ki? Az otthon készült lángosnál nem ismerünk jobbat, ráadásul épp annyira lesz olajos, amennyire szeretnéd. A Kifli.hu most minden lángoskedvelőhöz szól: készítsük el együtt, hisz lángos nélkül nincs is nyár!
 

Elkészítés

Először a fokhagymás olajat készítjük el! Egy kis tálkában öntjük a vizet az olajjal, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, összekeverjük és hagyjuk állni.

A tésztához a vízben elkeverjük a cukrot, belerakjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.

A lisztbe belekeverjük a sót, hozzáadjuk a felfuttatott élesztős vizet és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Mikor már szép sima, a tetejét meglocsoljuk egy evőkanál olajjal, majd kendővel letakarva,meleg helyen, duplájára kelesztjük (kb. 30-40 perc).

Mikor a tészta megkelt, beolajozott kézzel, tetszőleges méretű cipókat formálunk, majd a széleit húzogatva megformázzuk a lángost és forró olajban mind a két oldalát aranysárgára sütjük. Ízlés szerint, fokhagymás olajjal megkenve, tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Elkészítési idő: 20 perc + kelesztés + sütési idő

Hozzávalók

A tésztához:

  • 3,5 dl víz
  • 1 tk cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 1 tk só

A fokhagymás olajhoz:

  • 0,5 dl víz
  • 0,5 dl olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • A sütéshez olaj, a tálaláshoz ízlés szerint tejföl és reszelt sajt

Nincs minden otthon? Lássuk a hozzávalókat: