Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Kukorica

Örök nyári sláger a főtt csöves kukorica körberágcsálása, de megmutatjuk, hogy mennyi potenciál van még az édes kis sárga szemekben. Próbáld ki bébi verzióban, grillezve, illetve befőzve, baconbe tekerve, lepényként és levesbe is – engedd szabadjára a kreativitásodat!

Kukorica-kisokos

Kevesen tudják, hogy a tápanyagdús kukorica valójában nem is zöldség, hanem gabonaféle, amelyet bő ötezer éve termeszt az emberiség. Sőt, nélkülünk már nem lenne képes tenyészni, a szemek ugyanis maguktól nem tudnak kiperegni a torzsából. Található benne A-vitamin, többféle B-vitamin és némi C-vitamin is, valamint az ásványi anyagok közül foszfort, káliumot, kalciumot, ként, magnéziumot és egy kis folsavat egyaránt tartalmaz. A természetes formában megtalálható cukornak köszönheti édes ízét.

 

Kukorica télire (befőtt)

Hozzávalók 2 db 550 ml-es üveghez
4 cső kukorica
1,5 ek cukor
2 mk só
2 db 550 ml-es befőttes üveg

 

Elkészítés

1, A kukoricacsöveket vízbe rakjuk és feltesszük főni, forrástól számítva még 10 percig főzzük.

2, A befőttesüvegeket mosogatószeres vízzel kimossuk, párszor kiöblítjük, majd fazékba tesszük őket, és annyi vízben, amennyi ellepi őket, kifőzzük.

3, Ha kissé kihűlt a kukorica, leöntjük a levét, és leszemezzük (a legegyszerűbb egy éles késsel levágni a szemeket).

4, Egy lábasba kimérünk 2 befőttes üveg vizet, belerakjuk a cukrot és a sót, és felfőzzük.

5, A kukoricaszemeket üvegekbe töltjük, majd ráöntjük a cukros-sós főzőlevet (amennyi belefér).

6, Lefóliázzuk, guizzuk, majd a fedeleket is rátesszük.

7, Egy fazékba ültetjük az üvegeket, és a vállukig töltjük vízzel az edényt. Amikor felforr a víz, 1-2 percig még főzzük, majd elzárjuk a gázt. Másnapig a meleg dunsztos vízben hagyjuk kihűlni.

 

Tedd a kosaradba a hozzávalókat azonnal!