• Kedves Kiflis! A pünkösdi ünnepnapokon kicsit megpihen a kiszállításunk, hogy keddtől újult erővel és emelt kapacitással támogassunk a bevásárlásban. Előrendelést viszont már most is fogadunk!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Konzervek a gyerek táplálásában

Konzervek a gyerek táplálásában

 

A konzervek vajon tényleg a gasztronómia legádázabb ellenségei vagy éppen egy kiváló tartósító eljárás rendkívül jól kezelhető végeredményei? Erről megoszlanak a vélemények, de az viszont biztos, hogy a legtöbben ódzkodnak a konzervek alkalmazásától, ha baba is van a családban.
De vajon kell-e aggódni, mire érdemes figyelni és mikor egyenesen célszerű a konzervek mellett dönteni?
 

A konzervek előnyei

- A konzervekben tárolt élelmiszereknek számos előnye van, melyek elősegítik a termékek széleskörű alkalmazhatóságát akár a kisgyermekek táplálása során is.

- Könnyen, kényelmesen szállíthatók.

- Praktikus adagolásban, ellenőrzött minőségű növényekből, szigorúan bevizsgált körülmények között készülnek.

- A beltartalmi értékek alapján tudunk válogatni.

- Az adott termékcsoporton belül is többféle textúra és növényfajta megtalálható.

- Elkészítésük időtakarékosan megoldható, egy édesanyának pedig az idő a legdrágább kincse - a gyermeke után legalábbis.

- A többféle zöldséget-gyümölcsöt tartalmazó mixek színesek, ízletesek, többféle textúrát kínálnak, ezáltal a baba és a mama dolgát egyaránt megkönnyítik.

- A konzervek jóval olcsóbbak, mint a friss idényzöldségek és rendelkezésre állásuk az év minden szakaszában biztosított.

- A kicsi kedvenc termékeit akár utazásokra, nyaralásokra is könnyedén magatokkal vihetitek.
 

A konzervek fogyasztásának lehetséges veszélyei

Bár a konzervek normál mennyiségben, eseti jelleggel történő fogyasztása a felnőttek számára semmilyen veszéllyel nem jár, kisgyermekek esetében körültekintőnek kell lennünk. Rendkívül fontos, hogy ellenőrizzük a konzerven szereplő összetevők listáját és

1. válasszunk olyan terméket, amely só- és édesítőszer-mentes folyadékban, tiszta vízben került tartósításra! A nagy mennyiségű nátriumfogyasztás, valamint a kisgyermekek számára egyáltalán nem javasolt édesítőszerek rövidtávon gyomor- és emésztési panaszokat, hosszú távon pedig akár komolyabb betegségek kialakulását is okozhatják.

2. keressünk BPA-mentes csomagolást! A konzervek egy részének belső felülete BPA-t tartalmazó műanyaggal borított, melyből a savas ételek hatására könnyen oldódhatnak a káros anyagok.

3. rendszeresen ellenőrizzük a gyártók és a forgalmazók visszahívási listáját! Az utóbbi hetekben-hónapokban többször is hallottunk visszahívott tartós termékekről, melyeket a bennük található baktériumok felfedezését követően kerültek le a boltok polcairól. Mielőbb gyermekünknek adnák bármelyik, általunk korábban vásárolt konzervből, feltétlenül ellenőrizzük, vonatkozik-e arra is valamiféle visszahívás, vagy felmerülő probléma.
 

Konzervek használata: hogyan csináljuk?

Ha a konzervek közül választunk, ügyeljünk a termék összetevőire, majd felbontás után mielőbb használjuk fel a csomagolásban található teljes mennyiséget. Ha nincs szükségünk a konzervek teljes tartalmára, akkor használjunk hűtőszekrényt és fogyasszuk el a kibontott konzerveket a felbontástól számított huszonnégy órán belül!

A konzervben található puha, azonnali használatra kész zöldségeket használhatjuk étkezési célra önmagukban, vagy zöldségkrémbe, esetleg zöldségpürének, zöldségpufinak, illetve levesbetétként vagy köretként egyaránt.

Ne légy bizalmatlan! Járj nyitott szemmel a világban és próbáld ki a konzervek alkalomszerű fogyasztását te is!