Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Tudj meg többet a kávékról

Tudj meg többet a kávékról

 

Kedves Érdeklődők!

 

Engedjétek meg, hogy bemutatkozzam, Tóth Sándor vagyok, akit a kifli.hu felkért, hogy egy ideig legyek a kávés kalauzotok. Megkért, hogy legyek segítségetekre a kínálat kialakításában és annak folyamatos frissítésében, így nyilván tőlünk is találtok majd néhány finom tételt. Megkértek, hogy próbáljak érdekes és hasznos információkat megosztani veletek, amik tágítják az ismereteiteket, és segítségetekre lehet később a kávéválasztásban.

 

Ahhoz a tömeghez tartozom, akit az első meghatározó kávéélmény a napsütötte Itáliában ért.

 

Kétségtelen, hogy a környezet, az „Olaszban vagyunk” érzés jelentősen hozzájárult az élményhez, de azt is be kell vallanunk, hogy 1997 környékén a hazai kínálatban hozzá fogható, de még hasonló sem nagyon volt fellelhető. Így döntöttem el, hogy kávékereskedő leszek, és találtam rá egy 1927-ben alakult pörkölő műhelyre, akikkel azóta is együtt dolgozom. 

 

2012-ben létrehoztam a Lucky Cap Micro Roastery kávépörkölőt és azóta pörkölünk zseniális speciality kávékat kávéházaknak, éttermeknek, kávékedvelőknek, nem mellesleg Orosz Ákos Coffee in Good Spirits Barista világbajnok kávéját is mi pörköltük, ami hozzásegítette a világbajnoki címhez.

 

2017-től az itthoni munkám mellett egy különleges Costa Rica-i projekten dolgozom. A magyar származású Bányai László ültetvényén termelünk speciality minőségű kávékat, aminek jelentős részét itthon, Magyarországon értékesítünk, de van néhány külföldi partnerünk is, aki ragaszkodik hozzá. A termesztés feladatait László végzi, akivel napi szinten egyeztetjük az elvégzendő feladatokat. A szüretet, a fermentációs folyamatokat jó magam és csapatom végezzük el, majd a szárítást ismét László feladata. 2018-tól különböző kísérleteket végzünk a kávé fermentációjával kapcsolatban és ezekből a kutatásokból merítve készítjük finomabbnál finomabb kávéinkat.

 

Remélem Te is elfogadsz erre a néhány hónapra, és élvezni fogod a közös utazást. Ígérem, hogy a sznobizmus legcsekélyebb szikrája sem fog megjelenni mondandómban, őszintén, a realitások talaján maradva minden kávé iránt érdeklődőre figyelni fogok.

Néhány éve egy kávékóstoló alkalmával baráti hangvételű szakmai vitába bocsátkoztam egy barista kollégával. Egy nem túl finom kávé volt a vita tárgya - hisz van ilyen is – ahol egy ízhiba megfelelőjét akartuk megfogalmazni. Ekkor jöttem rá, hogy igazából ugyan arról beszélünk, de más íz emlékeink vannak, és ebből a felismerésből alkottam meg az egyik kedvenc kifejezésemet az „Ízmúzeum”-ot. Miért kezdtem ezzel a történettel a gondolatmenetet? Egyszerű! Az ízmúzeumainkban szinte mindegyikünknek más tárlatban, más vitrinben található a kávé, ez pedig azt jelenti, hogy egy adott kávékategórián belül a minőségről nem csak érdemes, hanem kell is beszélni, viszont az ízlés mindenkinek a saját szuverén birodalma.

Azoknak, akik kíváncsian kóstolnának egy klasszikus karakterű BIO kávét például a Machu Picchu vidékéről a Skót Café Directtől. Érdekes koncepcióval egy egészen jó BIO kávét találunk a csomagban, korrektül ötvözve a dél amerikai édesebb kávékaraktert a magaslati kávék egyedi jegyeivel. 

 

Gazdag és lágy íz, fekete csokoládé és mogyoró tónusokkal. Szélsőséges tengerszint feletti magasságban termesztették a perui Andok inka régiójának szívében a Machu Picchu szent hegy közelében. 100% Arabika. A pörkölés foka 4/5. SCA-pontszám: > 82 (minőségi kávé) a Specialty Coffee Association által. Ezt a minőségi kávét (angl. specialty coffee) a legjobb minőségű kávészemekből állítják elő és az leggyakrabban az arabica. 

Egy modern, különleges („specialty”) minőség, a feltörekvő új őrület iránt érdeklődők, akik örömmel fogyasztanának mondjuk a mi műhelyünkből a Lucky Cap-től egy natural eljárással feldolgozott, bitang finom „újhullámos” Etióp kávét. Az „ŐS” kávét, a maga végtelen fűszerességével, jó értelembe vett cefrésségével, elegáns savaival és a nagymama baracklekvárjával a csészében. Mondhatnám azt is, hogy bármilyen eszközhöz előszeretettel ajánljuk, de kiemelten izgalmas espresso, kotyogós, vagy török kávé elkészítésére.