Joghurtos grízpuding gyümölcsszósszal - receptvideó
Gyors, krémes grízpuding friss sárgadinnyéből készült gyümölcsszósszal.
Elkészítés
A tejhez hozzáadom a sót és felmelegítem, majd mikor már meleg a tej, hozzáadom a búzadarát és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzöm. Majd leveszem a tűzhelyről és még melegen bele keverem a vajat, a cukrot, a tejszínt és hagyom hűlni.
A gyümölcsszószhoz a dinnyét a mentával és a mézzel leturmixoljuk. Mikor kihűlt, hozzáadom a joghurtot, alaposan kikeverem és tálalhatjuk is a gyümölcsszósszal rétegezve.
Díszíthetjük karalábé vájóval formált sárgadinnye golyókkal, friss mentával. Langyosan is nagyon finom, de betehetjük hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
Elkészítési idő: 20 perc + hűtés
Hozzávalók
A pudinghoz:
- 4 dl tej
- csipet só
- 6 dkg búzadara
- 3 dkg vaj
- 4 dkg cukor
- 1 dl tejszín
- 12 dkg natúr joghurt
Gyümölcsszószhoz:
- 30 dkg sárgadinnye + a díszítéshez, de bármilyen más gyümölcsöt is használhatunk hozzá
- fél lime frissen facsart leve
- Ízlés szerint friss menta
- 2 ek méz
Rendeld meg a hozzávalókat gyorsan, egyszerűen a lenti listából!