Húsvéti őzgerinc - receptvideó
Felturbóznád egy kicsit a salátákat? Hoztunk egy egyszerűen elkészíthető húsvéti sonkás, krémes salátát, aminek garantáltan örülni fog az egész család!
Elkészítés
A langyos vízben feloldom a zselatint, felforralom, majd félre teszem és hagyom kihűlni.
A tejfölhöz hozzáadom a majonézt, a mustárt, a citromlevet, a porcukrot, sózom, borsozom, majd kikeverem.
A sonkát, a paprikát, az uborkát és a tojást felkockázom, az előzőleg kikavart tartármártásba forgatom őket, hozzáadom a kihűlt zselatint, összeforgatom, majd folpackkal kibélelt őzgerinc formába töltöm és min. 4-5 órára hűtőbe teszem.
Ha marad ki masszánk, kisebb tányérokat, poharakat is kibélelhetünk folpackkal és ezekbe is formázhatjuk.
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Hozzávalók
- 1 dl langyos víz
- 12 g zselatin
- 35 dkg tejföl
- 30 dkg majonéz
- 1 tk mustár
- 2 tk frissen facsart citromlé
- 1 tk porcukor
- 10 dkg reszelt sajt
- 20 dkg sonka
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 10 dkg savanyú uborka
- 6 db keményre főtt tojás
- 2 ek aprított petrezselyemzöld
- Ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Rendeld meg a hozzávalókat egyszerűen a lenti listából!