Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Hartai fürj

Őszi ínyencség az asztalodra

A Hartai fürj 2013-ban egy Duna melletti kis településen a Kiskunságban indult el útjára, családi vállalkozásként. A gazdaság elindítását hosszas kutatómunka előzte meg, hiszen kizárólag olyan termékkel szerettünk volna foglalkozni, melyet mi is szívesen fogyasztunk. Mivel a család érintett a cukorbetegségben, nem volt kérdés, hogy csakis olyan termék jöhetett szóba, melyet diéta mellett is lehet fogyasztani. Hiszünk az alternatív gyógymódokban, így a fürjtojás volt az, ami meggyőzött bennünket arról, hogy fogyasztásával szervezetünk megkapja azokat a tápanyagokat, melyekre szüksége van, anélkül, hogy megterhelné azt.

Szárnyasaink saját magunk által készített recept alapján gyártott, teljes értékű takarmányt kapnak, ami nem tartalmaz semmiféle mesterséges színező anyagot. Így a tojások nem csak nagyon finomak, de egészségesek is. Energia tartalma csekély, mindössze 15 kalória van benne. Mérete kicsi, ugyanakkor beltartalma mégis nagyon gazdag. Protein tartalma kiemelkedő, illetve vitaminokban (A, B1, B2, C, D3, E) és ásványi anyagokban (foszfor, kálium, vas és cink) is bővelkedik. 

Hamarosan a tojás világnapját ünnepeljük!

Minden év október második péntekén ünneplik szerte a világon a tojás világnapját. Koronázd meg te is ételeidet isteni fürj tojásokkal! Felhasználhatjuk salátákba megfőzve, készíthetünk belőle tojáskrémet, de sütve reggelire vagy grill zöldségek mellé is tökéletes választás. Nem csak íze fog lenyűgözni, de a szervezetre gyakorolt jótékony hatása is. Kevés koleszterin tartalmának köszönhetően bátran fogyaszthatják szív- és érrendszeri betegek is. Nyersen is ehetjük ellentétben a tyúktojással, ugyanis fürjek teste jóval melegebb, mint a tyúké, így a tojásban lévő baktériumokat képes elpusztítani.

Azokból a tojásokból melyek nagyon apróak, illetve a csomagolásba nem férnek bele, tésztákat gyártunk. Így nincs pazarlás, minden feldolgozásra kerül. Ezek a tészták kilogrammonként 30 fürjtojást tartalmaznak. Ennek a jelentős mennyiségnek köszönhetően tésztáink az elkészítés során jelentősen megdagadnak, ugyanúgy, mint a tyúktojásból készült tészták.