• Kedves Kiflisek!

    A következő órákban a futárok érkezésében 50-60 perces késésre számíthattok. Elnézést kérünk és sietünk hozzátok!

Green Friday

 

Ilyenkor a csapból is a Black Friday folyik, de ahelyett, hogy a plázában és a neten hirtelen felindulásból elkövetett impulzusvásárlás (megbocsátható) bűnébe esnél, ajánlunk egy másik opciót. Legyél sokkal tudatosabb a fogyasztásaid és költéseid kapcsán, nyisd ki a szemed a világra, segítsél, ahol és akin tudsz, illetve tárgyak felhalmozása helyett tölts több időt a szeretteiddel.

Ezt a szemléletváltást nem csak a te mikrokörnyezeted és pénztárcád hálálja meg, hanem a Föld is, amelynek egy évre jutó erőforrásait a WWF szerint a magyarok egyre kevesebb idő alatt fogyasztják el. Tavaly például fél év alatt éltük fel őket, utána pedig a Föld „hitelezett” nekünk, de ez így nem fenntartható. Te viszont lehetsz az, és együtt megfordíthatjuk a tendenciákat. A Kifli abban tud segíteni, hogy fogja a kezedet az életmódváltásodban: segítünk beépíteni a hétköznapi életedbe az apró, de annál nagyobb jelentőségű zöld rutinokat.

divider
 
 
 
 
 
divider

Maradékmentő receptek: használd tudatosan a hűtőd és a kamrád!

divider
 
 
 
divider
 

Növényi alapú választék

Vegán, mentes, diabetikus és bio választék

 
 
divider
 

 

Kifli tipp: egy pezsgő fürdőgolyó (a házi receptet innen válogattuklátványos és kényeztető gesztus magunknak és szeretteinknek is, főleg, ha minden hozzávalót magunk szerzünk be és gyúrunk össze. Egyszerű és nagyszerű ötlet, igaz?

Száraz összetevők
- 100 gramm szódabikarbóna
- 50  gramm citromsav (porrá őrölve)
- 25 gramm étkezési keményítő (pl. kukoricakeményítő) 
- 25 gramm só 
a só és keményítő aránya változhat, összesen 50 gramm legyen
- szárított virágszirom, gyógynövény

Nedves összetevők
- 30 gramm kókuszzsír folyósra langyosítva, de próbálkozhatsz egyéb olajjal, zsírral is.  A szőlőmagolaj  is kiváló bőrápoló, sőt az olívaolaj is tökéletes
- 50-60 csepp illóolaj

Elkészítés:

1. Keverd össze külön a száraz és nedves összetevőket, majd öntsd össze őket és az elegyet dolgozd masszává!

2. Formázz golyókat a kezeddel, jó erősen nyomd össze azokat  és rakd hűvös helyre szikkadni. Fontos, hogy nagyon összenyomd, különben szétesik. Jót tesz neki, ha 2-3 napig szikkad, de ha sürgős, akár 1-2 óra pihenés után is csomagolható, ajándékozható!