Navigáció kihagyása
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Fokhagymás sült oldalas receptvideó

Milyen egy jó vasárnapi vagy ünnepi ebéd? Illatos, ízletes és laktató. Elhoztuk a családi kedvencek egyikét, a sült oldalast, amivel nem tudsz kudarcot vallani!
 

Elkészítés

Az oldalast a csontok mellett felszeletelem, besózom, borsozom, megszórom őrölt köménnyel és tepsibe sorakoztatom.

 

Ráhalmozom a megpucolt, feldarabolt fokhagymát, rákanalazom a zsírt, ráöntöm a vizet, benedvesített sütőpapírral befedem és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 20 percet sütöm, majd visszaveszem a hőmérsékletet 150 fokra, marad a légkeverés és 1,5-2 órát sütöm.

 

Ennyi idő elég szokott lenni, hogy vajpuha legyen a hús, de a méretétől is függ.

 

Ízlés szerint krumplipürével, főzelékekkel kínálom.

 

Elkészítési idő: 10 perc + sütési idő

 


Hozzávalók

  • 1,5 kg marha- vagy sertésoldalas
  • 5 ek zsír
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 1 dl víz
  • ízlés szerint só, bors, köménymag

 


Rendeld meg egyszerűen a hozzávalókat a lenti termékekből!