Fokhagymás sült oldalas receptvideó
Milyen egy jó vasárnapi vagy ünnepi ebéd? Illatos, ízletes és laktató. Elhoztuk a családi kedvencek egyikét, a sült oldalast, amivel nem tudsz kudarcot vallani!
Elkészítés
Az oldalast a csontok mellett felszeletelem, besózom, borsozom, megszórom őrölt köménnyel és tepsibe sorakoztatom.
Ráhalmozom a megpucolt, feldarabolt fokhagymát, rákanalazom a zsírt, ráöntöm a vizet, benedvesített sütőpapírral befedem és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 20 percet sütöm, majd visszaveszem a hőmérsékletet 150 fokra, marad a légkeverés és 1,5-2 órát sütöm.
Ennyi idő elég szokott lenni, hogy vajpuha legyen a hús, de a méretétől is függ.
Ízlés szerint krumplipürével, főzelékekkel kínálom.
Elkészítési idő: 10 perc + sütési idő
Hozzávalók
- 1,5 kg marha- vagy sertésoldalas
- 5 ek zsír
- 8-10 gerezd fokhagyma
- 1 dl víz
- ízlés szerint só, bors, köménymag
Rendeld meg egyszerűen a hozzávalókat a lenti termékekből!