• Kedves Kiflis! A pünkösdi ünnepnapokon kicsit megpihen a kiszállításunk, hogy keddtől újult erővel és emelt kapacitással támogassunk a bevásárlásban. Előrendelést viszont már most is fogadunk!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Fogadjunk, hogy ezeket te is elrontod!

Fogadjunk, hogy ezeket te is elrontod!

Nem biztos, hogy a rutinos mozdulataid helyesek is, és biztosan van, amire még sosem gondoltál, pedig érdemes lenne. A Kifli.hu összegyűjtött néhány szaktanácsot a szájápolásról, a hajápolásól és a női higiéniáról, hogy ne csak a szükséges hozzávalók bevásárlásában segítsünk neked, hanem utána is. Használd ki a tavaszi megújulást és legyél magabiztos!


Szájápolás

Fogmosásnál a fogsor négy kvadránsát – vagyis bal felül, jobb felül, bal alul és jobb alul – 45-45 másodpercig kell alaposan megtisztítani, de legalább 2 percig tartson az egész művelet. Közben a fogkefét félig az ínyre, félig a fogra helyezd úgy, hogy a sörték az íny felé nézzenek, és a fogkefe feje a fogfelszínnel 45 fokos szöget zárjon be. Soha ne nyomd erősen a fogkefét, és a maximum 3 havonta cseréld ki a rajta található baktériumok miatt.

A fogselymezést se felejtsd el utána: tekerd fel az ujjaidra úgy, hogy 5-6 cm legyen kifeszítve. Először helyezd az oldalsó fogak felszínére és vízszintes mozdulatokkal mozgasd ki az odatapadt lepedéket, ételmaradványokat. Utána pedig ne felejtkezz el az íny vonala alatti területekről sem, megelőzve a fogkőképződést és ínygyulladást, csak ebben az esetben szinte függőlegesen kell a tisztító mozdulatot végezned. A használt részt tekerd fel és mindig tiszta fogselyemmel tisztítsd meg a következő területet, különben csak odébb teszed a lepedéket. és itt is érvényes a szabály, hogy soha ne túl erősen nyomd, mert ínyvérzést okoz.


Hajápolás

Öblítsd le kellemesen meleg vízzel a hajadat hajmosás előtt. A sampont vízzel fel kell hígítani, mielőtt a fejbőrödre teszed, majd az ujjbegyeiddel kíméletesen, körkörös mozdulatokkal masszírozd át a hajhagymákat, amíg fel nem habzik a mosószer. Ezután jön a balzsam, ami a kifésülést segíti, ezt ne tedd a fejbőrödre, csak a hajvégekre. Próbáld ki, hogy (nem túl) hideg vizes öblítéssel zárod a rituálét, ugyanis az alacsony hőmérséklet összehúzza a fejbőrt, a hajad pedig fényes lesz.

Hajmosás után az erős dörzsölés és csavargatás nem javasolt, mert a mosószer hatására a hajszálat külsőleg körbevevő pikkelyek még nyitva vannak, a víztől felpuhulva jobban sérülnek, töredeznek, úgyhogy inkább csak finoman nyomkodd ki belőle a vizet.

A fejbőrt érdemes megszárítani, mert a lassú párolgás miatt a felvizesedett, sérülékeny hámréteg könnyen megfázik, amitől hámlani kezd. Ez jó közeget biztosít a gombáknak is. A szárítást azonban ne forró levegővel végezd, és gyakran mosd ki samponnal a fésűdet is. A fejbőrt naponta javasolják masszírozni a fodrászok szárazon is, stimulálva ezzel a megfelelő vérkeringést, a hajhagymák tápanyag-ellátását és a faggyúmirigyek normál működését.


Női higiénia

Az elölről hátra törlés szabályát érdemes kőbe vésni, különben a nemkívánatos bacikat kényes területre terelheted.
Borotválkozás után ne feledkezz meg a bőrápolásról, hiszen a hámfosztott szeméremtest sok panaszt okozhat. Az állandóan viselt, illatosított intimbetétek sem tesznek jót az altestnek, ahogyan a mindennapos szűk, műszálas alsónemű sem.

A legtöbb menstruációkor használatos terméket ajánlott legfeljebb 4 óránként cserélni, de ha erősebb periódusban vagy, természetesen ennél is sűrűbben.

A hüvelyi váladék normális dolog: csak akkor kell nőgyógyászhoz menned, ha hirtelen megváltozik az illata, a textúrája vagy a színe.
A mindennapos hüvelyöblítés szükségtelen: ezzel nem csak a felszaporodott baktériumokat és gombákat távolítjuk el a hüvelyből, hanem a hüvely normál flóráját adó Lactobacillusokat is, létrehozva egy ördögi kört. A belső PH-egyensúly helyreállítására válassz megfelelő terméket: kaphatóak vény nélkül kapható tesztek, amelyek kimutatják, hogy bakteriális vagy gombás gyulladás okozza a panaszt. De a rendszeres mozgás, cukor- és szénhidrátcsökkentett táplálkozás, elegendő vízfogyasztás, illetve a kiegyensúlyozott párkapcsolat mind hozzájárul az egészséges hüvelyflórához.