Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Fényvédelem várandósan

Fényvédelem várandósan - Mire figyelj, hogy ne maradjanak sötét foltjaid.

Szervezetünk, így a bőrünk is a várandósság hónapjai alatt nagy változáson megy keresztül, ezért különleges ápolást igényel. A nyári időszakban a meleg és az intenzív UV sugárzás miatt még nagyobb, illetve speciálisabb odafigyelésre van szükség.

 

Hogyan hat az UV sugárzás a bőrünkre?

Az UV-A sugárzás akadálytalanul átjut a felhőkön, a szmogon és az ablaküvegen is. A gyors és nem tartós barnulásért felelős, a bőr mélyebb rétegébe (irha) képes eljutni. Direkt és indirekt módon károsítja a bőrben a kollagén- és elasztinrostokat, ezáltal gyorsítja a bőr öregedési folyamatait. UV A sugárzás hatására alakulhat ki a napallergia, melanóma illetve szem és retina károsodás.

Az UV-B sugárzás csak a bőr felső rétegébe (hám) képes behatolni. Közvetlen DNS károsító hatása és a hatására kialakuló szabad gyökök révén okozhat napégést, szem- és retinakárosodást, valamint súlyos esetben bőrrákot. Szerencsére pozitív hatásai is vannak szervezetünkre. Hozzájárul a szervezet D-vitamin termeléséhez, hatására vastagabb lesz a szaruréteg és a pigmentsejtek melanint termelnek, amely védi a bőrünket a sugárzással szemben.

 

 

Miért fontos a várandósság alatti fényvédelem?

A várandósság ideje alatt jelentős hormonális változás következik be a szervezetben. A női hormonok hatására fokozódhat a szervezet melanin-termelése, pigmentációs zavart okozva ezzel. A hiperpigmentáció (terhességi maszk) leggyakrabban az arcon jelentkezik. Barna vagy szürkés foltként jelenik meg, leggyakrabban a homlok közepén, az állon és a száj körül. Kialakulása a terhesség első hónapjaiban gyakoribb, és a gyermek megszületése után spontán eltűnhet, kizárólag esztétikai problémát jelent. Az UV-sugárzás jelentősen megnöveli a nagy sötét folt, szakszóval melasma kialakulásának esélyét, ezért is fontos a várandósság ideje alatt alapos gondot fordítani a fényvédelemre.

 

Mit tehetünk a terhességi maszk megelőzése érdekében?

- Csökkentsd minimálisra a napon töltött időt a 11-15 óra közötti időszakban, mivel ilyenkor a legnagyobb intenzitásúak az UV-sugarak.

- Használj sűrű szövésű , de jól szellőző ruházatot.

- Védd magadat kalappal, napszemüveggel.

- Étkezéssel és a folyadékfogyasztással is óvhatod a bőröd. A karotinoidokban gazdag (piros, sárga. narancssárga) zöldségek és gyümölcsök erősítik a bőr természetes védelmi funkcióját. Figyelj a megfelelő mennyiségű tiszta víz fogyasztására.

- Ajánlott a bőr fokozatos naphoz való szoktatása.

- Használj bőrállapotodnak megfelelő, fizikai fényvédőt tartalmazó naptejet.

Fényvédő készítményt nemcsak a vízparti nyaralások alkalmával kell használni, ugyanis az UV-A sugárzás, mely a bőröregedés mellett a napallergia, melanóma illetve a szem és retina károsodását okozhatja, képes áthatolni a felhőkön, szmogon és az ablaküvegen is.

 

 

Milyen típusú fényvédőt válasszunk?

A krémben lévő fényszűrő alapján megkülönböztetünk kémiai és fizikai fényszűrőt tartalmazó terméket. A kémia fényszűrőt tartalmazó napkrémek a bőr mélyebb rétegeibe jutnak, kémiai szerkezetüknek köszönhetően képesek elnyelni az UV-sugarakat. A fizikai vagy ásványi fényszűrőt tartalmazó napkrémek viszont nem szívódnak fel, a bőr felszínén maradnak és visszaverik vagy szétszórják az UV-sugarakat, így megakadályozzák, hogy a bőrbe hatoljon. Ebből következik, hogy a fizikai fényvédők biztonságosabbak mindenki, ezáltal a várandós nők számára is.
"Mineral” vagy „fizikai fényvődőt tartalmaz” kifejezésekkel jelölik a gyártók, hogy a termékük fizikai fényvédőt tartalmaz. A fényszűrőn kívül érdemes figyelmet fordítani a többi összetevőreis: a legjobb és legbiztonságosabb, ha olyan készítményt választunk, amely természetes összetevőkből áll.