Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Ezt jól kisütötted – grillezési tippek otthoni sütögetéshez

Bár az országos járványhelyzet javulni látszik és a jelenlegi rendeletek a szigorítások lassú, de folyamatos feloldása felé mutatnak, továbbra is az otthon marad az igazán házias kulináris élmények helyszíne. Éppen ezért érdemes bátran kísérletezni: mindegy, hogy a konyhában, a teraszon vagy épp a kertben, a sütögetés mindig egy szórakoztató családi program lehet. A Kifli.hu személyre szabott javaslatokkal és ajánlatokkal segít az ideális hozzávalók, eszközök beszerzésében – helyszíntől függően.

 

Sokan gondolják, hogy a BBQ, a grillezés és a sütögetés kizárólag kerti tevékenység, de valójában ez nem teljesen igaz: már egy kisebb erkély is elég lehet, azonban a beltéri megoldás sem egy lehetetlen küldetés. Csupán a helyszínnek megfelelő eszközökre és kiegészítőkre van szükség.

A kerti BBQ party lehet a hétvége vagy akár egy otthon töltött fárasztó munkanap fénypontja: a finom ételek, a természet közelsége, a madarak csicsergése és a friss levegő pillanatok alatt képes elfeledtetni a nap összes kellemetlenségét. A felhőtlen ízélmény érdekében azonban érdemes odafigyelni néhány alapvető grillezési praktikára.

 

Az első és legfontosabb, hogy a húst hideg vízzel átmosással érdemes előkészíteni az ízesítésre, úgy sokkal teltebb, karakteresebb íze lesz. Ne feledd előmelegíteni sütés előtt, és ami szintén fontos: érdemes grillcsipeszt használni a forgatáshoz. Ez utóbbi apróságnak tűnhet, de a gyakorlatban sorsdöntő szerepe van: ha ugyanis egy nagyobb méretű villával szurkálva ellenőrzöd, hogy mennyire sült át a hús, a sütögetés végére teljesen kiszáradhat. A böködés során keletkező lukakon ugyanis pillanatok alatt képes megszökni a hús leve, és a végeredmény száraz, szaft nélküli lesz. Ugyanígy érdemes vigyázni a grill tetejének felemelésével: minden egyes alkalommal 40 fokot hűl a belső hőmérséklet, így érdemes inkább hőmérőt használni a folytonos nézegetés helyett.