Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Borguru & Riedel

MIÉRT SZÁMÍT A FORMA?

 

Egy pohárfejlesztés a Riedelnél nem egy elképzelt formaterven alapul, és nem is a rajzasztalnál születik meg. Minden forma tesztelve van a világ legjobb kóstolói segítségével, hogy kiszűrhessék a jó és rossz formákat egy adott szőlőfajtához és borstílushoz. A bor kóstolása a külső megjelenésről, az illatokról és az ízekről szól, de sokszor egy pohár nem a bor üzenetének közvetítésére szolgál. Az évek során a RIEDEL család érdekes, tudományos tapasztalatokra tett szert, amikből kiderült, miért befolyásolja a kehelyforma az illatokat és ízeket. A különbségek olyan nagyok voltak a kehelyformák között, hogy elhitették a tesztelőkkel, hogy különböző borokat kóstolnak.

 

Maga a szőlőfajta a legfontosabb tényező a borban lévő gyümölcs, alkohol, tannin és sav kapcsolatának meghatározásakor. Ennek eredményeként a RIEDEL család sikerrel készített olyan kehelyformákat, melyek az adott szőlőfajta kóstolásánál még jobban kiemelték azok jellegét. Ekkor kezdték felismerni azt a tényt, hogy milyen fontos szerepet játszik a méret és a forma egy kifinomult bor üzenetének közvetítésében.

A SZŐLŐFAJTA-SPECIFIKUS RIEDEL POHARAK EGY FEJLETTEBB KÓSTOLÁSI ÉLMÉNYT KÍNÁLNAK:

 

Illat: felelős szerepet játszik az illataromák intenzitásának és minőségének közvetítésében

 

Textúrák: a pohár kiemeli a bor izgalmas és változatos stílusát

 

Ízek: egyensúlyt hoz a borban lévő gyümölcs, ásványosság, tannin és a savak között

 

Lecsengés: kellemes és hosszan tartó harmonikus utóízt kínál a fogyasztónak