MIÉRT SZÁMÍT A FORMA?
Egy pohárfejlesztés a Riedelnél nem egy elképzelt formaterven alapul, és nem is a rajzasztalnál születik meg. Minden forma tesztelve van a világ legjobb kóstolói segítségével, hogy kiszűrhessék a jó és rossz formákat egy adott szőlőfajtához és borstílushoz. A bor kóstolása a külső megjelenésről, az illatokról és az ízekről szól, de sokszor egy pohár nem a bor üzenetének közvetítésére szolgál. Az évek során a RIEDEL család érdekes, tudományos tapasztalatokra tett szert, amikből kiderült, miért befolyásolja a kehelyforma az illatokat és ízeket. A különbségek olyan nagyok voltak a kehelyformák között, hogy elhitették a tesztelőkkel, hogy különböző borokat kóstolnak.
Maga a szőlőfajta a legfontosabb tényező a borban lévő gyümölcs, alkohol, tannin és sav kapcsolatának meghatározásakor. Ennek eredményeként a RIEDEL család sikerrel készített olyan kehelyformákat, melyek az adott szőlőfajta kóstolásánál még jobban kiemelték azok jellegét. Ekkor kezdték felismerni azt a tényt, hogy milyen fontos szerepet játszik a méret és a forma egy kifinomult bor üzenetének közvetítésében.
A SZŐLŐFAJTA-SPECIFIKUS RIEDEL POHARAK EGY FEJLETTEBB KÓSTOLÁSI ÉLMÉNYT KÍNÁLNAK:
Illat: felelős szerepet játszik az illataromák intenzitásának és minőségének közvetítésében
Textúrák: a pohár kiemeli a bor izgalmas és változatos stílusát
Ízek: egyensúlyt hoz a borban lévő gyümölcs, ásványosság, tannin és a savak között
Lecsengés: kellemes és hosszan tartó harmonikus utóízt kínál a fogyasztónak