A bogrács szóra trenírozott magyarság szíve és gyomra egyaránt megdobban, ha meghallja a bűvös szót. Nem csoda, hiszen annyira kellemes tevékenység ülni egy jó társaságban, és várni, hogy lassan, de alaposan megfőjön az étel a tűz felett. Ráadásul egy hadseregnyi adagot készíthetünk, úgyhogy utána jópár napig nem kell főzni. Kinek a paprikás krumpli, kinek a gulyás a kedvence – mi most a lecsó tematikát járjuk körbe, amihez olyan kiváló alapanyagokat szedtünk össze, amelyekkel visszahozhatóak a hagyományos zamatok.
Kolbászos lecsó
HOZZÁVALÓK (2 főre)
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 10 dkg kolbász
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 5 db tv paprika
- 3 db paradicsom vagy 0,2 kg hámozott, darabolt paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só és frissen őrölt bors