Bio Vegán

Mitől modern egy táplálkozás? Attól, hogy a speciális diétát tartók szervezetébe jelentősen kevesebb tartósítószer, mesterséges színezek és természetellenes alapanyag kerül. Ez a fajta tudatosság csak az elmúlt 20 évben kezdett elfogadottá és népszerűvé, tehát a modern ember sajátja. Ami miatt modern gondolkodásra utal még, az a környezeti felelősségvállalás, a fenntarthatóság elősegítése. Ezeknek az élelmiszereknek a vásárlásával növeled a bolygó túlélésének esélyét, csökkented a karbonlábnyomot, hiszen kevesebb állat pusztul így el, kevesebb nem újrahasznosítható hulladék keletkezik, és a helyi termelők bevonásával, a szállítási idők csökkenésével a légszennyezés is kevesebb lesz, elvégre rövidebb ideig füstölnek a kipufogók. És ma már ez a modern táplálkozás sem jár semmilyen extra kutatással, utánajárással: megtalálsz mindent, egy helyen, pár kattintással be is vásárolhatsz.

divider

Bio alapok

 

A bio élelmiszer kizárólag ellenőrzött gazdaságból származik. Ezeknél biztos lehetsz benne, hogy a termesztés során nem használtak műtrágyát, permetezőszereket, később pedig mesterséges adalékokat. És hogy mindez miért jó neked? Elsősorban azért, mert egészséges. Sokkal kevesebb méreganyag, tartósítószer kerül így a szervezetedbe, ami nagyon hálás lesz neked ezért.

divider

Gluténmentes teljes élet

 

Elsősorban a lisztérzékenységben szenvedők élnek a gluténmentes diéta előnyeivel. A lisztérzékenység egy autóimmun emésztési rendellenesség, ami új alapokra helyezte a speciális diéták megítélését. Általuk lett népszerű gondolat, hogy akkor is csak előnyei vannak a gluténmentes diétának, ha nem szenvedsz lisztérzékenységtől. De mivel helyettesítheted a glutént? Ma már rengeteg lehetőség közül választhatsz, például quinoa, hajdina, gluténmentes liszt, és egyéb friss termékekkel. És az ízeket sem kell többé feláldoznod!

divider

Vegán & vegetáriánus

 

A vegetáriánus az, aki húst nem, de más állati eredetű élelmiszert fogyaszt. A vegán életstílus ezzel szemben túlmutat az étkezési szokásokon, és nem csak, hogy semmilyen állati eredetű összetevőt sem fogyaszt, de az olyasmiket sem szeretik, mint a gyapjúpulóver, vagy a bőrkabát. Szerencsére egyik tábornak sem kell lemondania a minőségi falatokról és egy kattintással hozzá is jutnak már mindenhez.

Vegán

Vegetáriánus

 
divider

Diabetikus étrend

 

A cukorbetegség korunk egyik legsúlyosabb népbetegsége, Magyarországon is már több, mint 1 millióan érintettek. Egyetlen gyógymódja van: alaposan megtervezett és lelkiismeretesen betartott diétával már elég jól kordában tartható. De jó hírünk is van: ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy cukorbetegként minden kedvenc ételedről le kell mondanod. Úgy is kézben tarthatod a cukorbetegséget, hogy közben finomakat eszel, ráadásul most mindezt házhoz is visszük.

divider

Paleo

 

A paleolit diéta a modern ember visszakanyarodása a gyűjtögető-vadászó életmódhoz. A diéta követői ugyanis csak olyasmit fogyasztanak, amihez őseink is hozzájutottak vadászattal vagy gyűjtögetéssel. Tehát sem finomított liszt sem cukor nem szerepel az étlapon. De ettől még persze nagyon is jókat lehet enni, és már gyűjtögetni sem kell, elég megrendelni a telefonod segítségével.

divider

Ha a teljesítmény számít

 

Vannak, akik nem érik be kevéssel. Akik jobban hajtanak másoknál. Akik korábban kelnek, vagy később fekszenek, hogy még több munkát fektessenek abba, amiben igazán hisznek. Ehhez több energiára van szükségük. De nem kell több helyről vásárolniuk, itt mindent megtalálnak.