Biztosan te is jártál már úgy, hogy valami nagyon gusztusos volt, de nem merted megvenni, mert mi lesz, ha nem sikerül jól elkészíteni. A zöldségek és sajtok még nem jelentenek nagy kihívást, de adunk pár tippet, hogy magabiztos legyél a steakhúsokkal is.
- a steaket szobahőmérsékleten, ne hűtve kezdjük el sütni, és ne sózzuk vagy fűszerezzük be előre (a gyorspácolt húsoknál nyilván más a sorrend)
- parázsló (és nem lángoló) faszénre vagy (nem túl forró) olívaolajra tegyük a hússzeletet
- a kívánt elkészítési módra süssük át a húst, egy húshőmérővel ez gyerekjáték lesz, arra minden rá van írva
- sütés után pihentessük alufólia alatt pár percig a steaket
- a legvégén fűszerezzük a hússzeletet, de csak finoman: elég egy kis só-bors is a tökéletes végeredményhez
És ha nem eszel húst, akkor is van egy szuper hírünk: a Kiflin híresen hatalmas választék van grillezhető vega és vegán termékekből.
A BBQ-műfaj örökérvényű sztárjai
A grillezés főként a húsok terepe, ez vitathatatlan. A húsimádóknak ezért nyáron ki kell használni minden lehetőséget, hogy a szabad ég alatt sistereghessenek a legszebb húsdarabok és kolbászkák. Hadd legyünk a virtuális hentesed, mutatjuk a cuppognivaló portékát.