• Kedves Kiflisek! Augusztus 20-án zárva leszünk, úgyhogy vásárolj be előre! Szerveráthelyezés miatt 08.19-én 21:30-ig visszük a rendeléseket, 08.21-én pedig 07:00-től szállítunk ki ismét.
Alpro növényi alapú tejtermék helyettesítő

Miért jó választás az Alpro? Elsősorban azért, mert a növényi alapú italainknak, szója-, kókusz- és mandulagurtjainknak és főzőkrémeinknek olyan természetes összetevői vannak, mint a szója, zab, rizs, kókusz, mandula vagy a mogyoró. Másodsorban pedig azért, mert termékeink 100%-ban növényi- alapúak, így vigyázunk rád és bolygónkra is és emellett még őrülten finomak is!

 
 

Hozzávalók:

260 g önkelesztő liszt

40 g kókuszreszelék

50 g Kókuszvirág cukor

70 g kakaópor

½ teáskanál sütőpor

250 ml Alpro Cukormentes Mandulaital

2 tojás, fehérje és sárgája szétválasztva

A díszítéshez:

2 teáskanál kókuszreszelék

50 g friss málna

 

Mindenki szereti a csokitortát és nálunk ez a növényi alapú verzió a nyerő! Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra és vajazz ki egy tortaformát. Az összes száraz hozzávalót tedd egy nagy tálba, majd keverd össze jól. Add hozzá a tojássárgáját és az Alpro Cukormentes Mandulaitalt, keverd addig, amíg tészta állagú nem lesz. Egy külön tálban verd keményre a tojásfehérjét, majd forgasd bele a tésztába óvatosan. Öntsd a tortaformába, süsd 30-35 percig. Vedd ki a sütőből, szórd meg kókuszreszelékkel, a friss málnával és nézd a mosolyra derülő arcokat, amikor megkóstolják!

 
 

Hozzávalók:

500 ml Alpro Barista Zabital

(vegán) vanília fagyi

eszpresszó

Alpro Szójakészítmény habkészítéshez

 

Az Affogato egy klasszikus olasz kávédesszert, amelyet most növényi alapon is elkészíthetsz. Melegítsd fel az Alpro Barista Zabitalát, majd habosítsd fel, úgy ahogy te szereted (kézi-, vagy habosító géppel). Tegyél egy gombóc vanília fagyit egy pohárba majd öntsd le egy adag friss és forró eszpresszóval és a habosított Barista Zabitallal. Ha igazán kényeztető finomságot szeretnél, készíts rá édes habot az Alpro habbá verhető  szójakészítményéből

Hozzávalók:

 2 x 250 gramm előkészített, gombóccá gyúrt omlós pitetészta

A töltelékhez:

  1 kg alma

80 g mazsola

1 evőkanál citromlé

 ½ teáskanál őrölt fahéj

 30 g margarin

 1 evőkanál liszt

  75 g cukor

 1 teáskanál vanília-esszencia

1 csipet só

100 ml Alpro Szójakészítmény habkészítéshez  (desszertkrém)

 

Egy kivajazott tortaformába helyezzük bele az egyik gombóc kinyújtott pitetésztát. Áztassuk be a mazsolát, majd keverjük össze az apróra darabolt almával, a citromlével és a fahéjjal. Keverjük jól össze, majd kanalazzuk át a pitetésztával kibélelt tortaformába.

Olvasszuk fel a margarint egy serpenyőben, és keverjük hozzá a lisztet addig, amíg csomómentes nem lesz. Adjuk hozzá a cukrot, a vanília-esszenciát, a sót és egy kevés vizet, majd az egészet forraljuk fel. Vegyük lejjebb a hőfokot és fokozatosan öntsük bele 100ml Alpro desszertkrémet, folyamatosan keverve. Ha minden össze van keverve, vegyük le a tűzről és ezt is öntsük rá az almás töltelékre. A másik gombóc tésztát széles csíkokra vágjuk, és a töltelék tetejére helyezzük. Süssük 10 percig 220 ° C -on, majd csökkentsük a hőmérsékletet 160 ° C -ra, és folytassuk a sütést 35–45 percig, amíg a tészta világos aranybarna lesz. Közvetlenül tálalás előtt habosítsuk fel a maradék (150 ml) Alpro Szójakészítményt habkészítéshez és kanalazzuk rá a még meleg pite szeletekre.