Miért jó választás az Alpro? Elsősorban azért, mert a növényi alapú italainknak, szója-, kókusz- és mandulagurtjainknak és főzőkrémeinknek olyan természetes összetevői vannak, mint a szója, zab, rizs, kókusz, mandula vagy a mogyoró. Másodsorban pedig azért, mert termékeink 100%-ban növényi- alapúak, így vigyázunk rád és bolygónkra is és emellett még őrülten finomak is!
Az Alpro This Is Not M!lk 3,5%-os zsírtartalmú Zabitalával készült „Pumpkin spice latte” egy sütőtökös-fűszeres növényi alapú finomság a hűvös időkre!
Hozzávalók:
500 ml Alpro This Is Not M!lk 3,5%-os zsírtartalmú Zabital
300 g sütőtökpüré
1/2 evőkanál fűszerkeverék (keverj össze 4 teáskanál őrölt fahéjat + 2 teáskanál
őrölt gyömbért + 1 teáskanál őrölt szegfűszeget + 1/2 teáskanál őrölt
szerecsendiót)
2 evőkanál agave szirup
1 teáskanál vanília kivonat
Opcionális: 2 adag eszpresszó
Egy kis serpenyőben óvatosan melegítsd fel az Alpro This Is Not M!lk Zabitalt, a sütőtökpürét, az agave szirupot és a vaníliakivonatot és tedd bele a fűszerkeveréket. Melegítsd fel az egészet 60 fokra, és keverd össze. Vedd le a tűzről, mielőtt elkezdene főni. Egy kézi mixerrel keverd össze, amíg igazán sima és selymes nem lesz. Ha szeretnél kávét adni hozzá, itt az ideje! Ha finom habréteget is varázsolnál a kávéd tetejére, akkor habosíts fel külön pohárban 100 ml-t a This Is Not M!lk Zabitalból. Osszd szét a sütőtökös keveréket két nagyobb bögrébe. Öntsd rá finoman a habot és szórj a tetejére némi fűszerkeveréket. Voilá, kész is van!
Az Alpro This Is Not M!lk 1,8%-os zsírtartalmú Zabitalával készült zabpalacsinta olyan ízletes, hogy nem fogod tudni abbahagyni
a „zabálást”!
Hozzávalók:
60 g sima liszt
45 g zabpehely
1 evőkanál porcukor
1½ teáskanál sütőpor
½ teáskanál só
180 ml Alpro This Is Not M!lk 1,8%-os zsírtartalmú Zabital
1 teáskanál vanília kivonat
2 evőkanál növényi olaj
1 tojás
Egy kis extra olaj a sütéshez
A palacsinták tetejére lekvár vagy bármi, amit szeretsz!
Elkészítés:
Tedd az összes hozzávalót egy turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe, és keverd addig, amíg szép, sima tésztát nem kapsz. Melegíts fel egy enyhén olajozott serpenyőt közepes lángon. Önts körülbelül ¼ csészényi adagot a serpenyőbe palacsintánként. Pirítsd meg mindkét oldalát és tálald forrón, ízlés szerinti feltéttel!