Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 230 g teljes kiőrlésű penne tészta (száraz)
- 80 g sárga hagyma
- 1 db M méretű tojás
- 3 evőkanál olívaolaj
- 300 g túró
- Só
- Bors
- 200 g minőségi csirkesonka (min. 90% hús)
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Készíts elő egy nagyobb fazekat. Önts bele vizet a tésztához, adj hozzá egy kis sót, és forrald fel. Amint a víz forrni kezd, add hozzá a tésztát, és közepes lángon főzd a csomagoláson található utasítás szerint.
- 2Közben vágd a csirkesonkát vékony csíkokra, és aprítsd fel a zöldhagymát és a sárga hagymát.
- 3Melegítsd elő a sütőt 190–195 °C-ra, és készíts elő egy mélyebb, sütőbe tehető serpenyőt (Ø 27 cm). Hevíts fel 3 evőkanál olívaolajat közepes lángon.
- 4Add a felaprított csirkesonkát és a sárga hagymát a forró olajhoz, és pirítsd közepes lángon 4–5 percig. A pirítás után zárd el a hőt, hagyd a hagymát és a sonkát a serpenyőben, és várd meg, amíg a tészta elkészül.
- 5A főzés után szűrd le a tésztát, majd add a serpenyőben lévő pirított hagymához és sonkához.
- 6Üss fel egy tojást egy kisebb tálba. Add hozzá a túrót és a finomra aprított zöldhagymát, majd keverd össze. Öntsd ezt a keveréket a serpenyőben lévő hozzávalókhoz.
- 7Sózd, borsozd az ételt, keverd össze, majd tedd a 190–195 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 18–20 percig.
- 8A kész rakott tésztát oszd négy adagra, és tálald.

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!