Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 12g UBOMI Peru Bio 100% Arabica szemes kávé
- 1 dl tej
- 1 gombóc Cloud9 madagaszkári vanília fagylalt
- 1 evőkanál karamell szósz
- 1 evőkanál csokoládé szósz
- 1 csipet csokireszelék
AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET
- Fahéj
- Roletti
- Liofolizált gyümölcsök
- Jégkocka vagy jégkockatartó
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Főzzük le a kávét! A címben ütős italt ígértünk, így a javaslatunk is az, hogy egy dupla eszpresszót főzzünk a szuper perui 100% Arabica sajátmárkás UBOMI kávénkból! Dolgozhatunk french press-szel is, de kapszulás kávéval is nyugodtan készíthetjük. Aki kerüli a koffeint, az természetesen koffeinmentes kávéval is elkészítheti az italt.
- 2Hűtsük le a kávét! Ha van időnk, a hűtőszekrény szép lassan elvégzi a dolgát, de ha sietünk, keverjünk jégkockát a kávéhoz.
- 3Habosítsuk fel a tejet! Ehhez eszközök széles skáláját bevethetjük, és a tejet is variálhatjuk, ha kerüljük a tehéntejet. A zabital például kiváló tejpótló habosítás szempontjából is!
- 4Építsük fel az italt! Hűtött pohárba öntjük a lehűtött kávét, majd hozzákeverjük a karamell szószt. Kanalazunk rá a tejhabból, majd annyi vaníliafagyit teszünk bele, hogy a pohár tele legyen!
- 5Jöhetnek a kiegészítők! Csokiszósz, csokireszelék, esetleg liofilizált gyümölcs, fahéj vagy egy töltött roletti? Csak a fantáziad szab határt annak, hogy mivel egészítsd ki a tökéletesen hűsítő, finom és felpörgető jegeskávédat.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!