4 ADAG
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 150 gramm köles
- Egy közepes fej cékla
- 1 fej édeskömény
- 1 narancs
- 3 darab retek
- Fél avokádó
- Fél konzervnyi csicseriborsó
- 1 tk olívaolaj
- 2 csipet só
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A kölest odatesszük főni 250-300 ml vízben: az alaposan, többször, meleg/forró vízben átöblített kölest körülbelül kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben kb. 15 alatt puhára főzzük.
- 2Előkészítjük a zöldségeket: a céklát megpucoljuk, apróbb kockákra vágjuk és a lecsöpögtetett csicseriborsóval együtt egy sütőpapírral leterített tepsire helyezzük.
- 3Az édesköményt is apróbb darabokra vágjuk és a cékla, csicseriborsó mellé helyezzük.
- 4A zöldségeket meglocsoljuk kevés olívaolajjal, sózzuk és 180 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt megsütjük.
- 5Amíg a zöldségek a sütőben megsülnek, megpucoljuk és cikkekre vágjuk a narancsot, vékony szeletekre a retkeket és felkockázzuk az avokádót is.
- 6Ha minden alapanyag elkészült, összekeverjük a kölessel a sült és friss zöldségeket is.
Báder Gabka
Táplálkozási tanácsadóként, a gasztronómia iránt rajongóként és kisgyermekes anyukaként tudja, hogy egy egyszerű, de teljes értékű étel receptje mindig jól jön.
Ha egészségtudatos ételeket keresel, itt megtalálod!
Instagram: @_bgabka_