• A nemzetközi delegációk közlekedése miatt 11.08-ig megváltozik a forgalmi rend Budapest pár kerületében. Igyekszünk, ahogy tudunk, de köszönjük a megértést az esetleges késések és fennakadások miatt!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 4 db kacsamell
  • 30 dkg zöld spárga
  • 20 dkg újburgonya
  • 20 dkg földieper
  • 2 mandarin
  • 1 liter csirkealaplé
  • Friss petrezselyem
  • Medvehagyma
  • Snidling
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 dl olívaolaj
  • Bors
  • Kakukkfű

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Csirkemell
  • Sertésszűz
  • Zöldségek

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A kacsamelleket 2 liter víz és 12 dkg só keverékébe áztatjuk mérettől függően 2-3 órára.
  • 2A burgonyát félbevágjuk és sós vízben puhára főzzük.
  • 3A spárgát forró sós vízben 3 percig belansírozzuk, majd jeges vízben frissítjük.
  • 4A mandarint meghámozzuk és éles késsel kifilézzük.
  • 5Az epret megmossuk, kicsumázzuk, feldaraboljuk.
  • 6Az alaplevet 1 dl-re redukáljuk, ha kell sózzuk, borsozzuk.
  • 7A kacsamellet kivesszük a pácból, és a bőrét a zsírrétegig bevagdossuk.
  • 8Hideg serpenyőben, bőrös oldalával lefelé kisütjük a zsírját, 5-8 perc alatt közepes hőmérsékleten, majd bőrrel felfelé fordítva 150 fokos sütőben további 5-10 percig sütjük, attól függően, hogy mennyire szeretjük rózsaszínen.
  • 9Tálaláskor a burgonyát zöldfűszeres vajban átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk és a félbevágott kacsát a zöldségekkel és gyümölcsökkel tálaljuk, a redukált alaplével meglocsoljuk.
Kifli tipp
Akár csirkemellel, vagy sertés szűzzel is elkészíthető. A zöldségeket és gyümölcsöket kedvünk szerint variálhatjuk.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD