Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1 szép füstölt csülök
  • 1 kg savanyúkáposzta
  • 25 dkg gersli
  • 4 liter alaplé
  • 1 púpozott evőkanál BL 55 liszt
  • 1 púpozott evőkanál zsír
  • 10 dkg száraz kolbász karikára vágva
  • Bors
  • Egy kis csokor friss petrezselyem
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • 4-5 babérlevél
  • 1 csipet borsikafű, ha szeretjük

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A füstölt csülköt előző nap is megfőzhetjük. Ehhez tegyük fel az alaplében főni, babérral, egy hagymával, de ne sózzuk. Ha nem lepi el az alapié, kevés vízzel pótoljuk ki.
  • 2Ha megfőtt, hagyjuk hűlni a lében, majd vágjuk falatnyi darabokra.
  • 3A rántáshoz melegítsük fel a kanál zsírt és kicsit süssük meg benne a kolbász karikákat, majd szedjük ki őket.
  • 4A visszamaradt zsírba tegyük a kanál lisztet és alaposan futtassuk meg, míg egy kis színt kap. Ekkor tegyük bele a zúzott fokhagymát és azzal is pirítsuk át egy kicsit.
  • 5Ezután a tűzről félrehúzva engedjük fel szép lassan az alaplével, folyamatosan kevergetve, hogy csomómentes legyen. Ha hozzáadtuk az összes alaplevet, mehet bele a kicsit összevágott savanyú káposzta és a gersli is. Amikor megfőttek, tegyük vissza a lébe a darabolt csülköt, ha szükséges, ízesítsük , majd frissen vágott petrezselyemmel, a sült kolbászkarikákkal, friss kenyérrel, és ízlés szerint tejföllel tálaljuk
Kifli tipp
A rántást kihagyhatjuk, akkor kissé hígabb lesz a leve. Gersli helyett babbal, vagy lencsével is kiváló.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK