Skip navigation
  • Kedves Kiflis! Az első vásárlásodhoz küldünk ajándékba egy Cloud9 trópusi jégkrémet is, hogy még emlékezetesebben induljon a kapcsolatunk. Köszönjük a bizalmat!

Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 2 db sous vide sertéscsülök
  • 1 kg sütni való burgonya
  • 50 dkg hagyma
  • 15 dkg cukkini
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg édeskömény
  • 15 dkg káposzta
  • 1 dl fehérborecet
  • 2 kanál cukor
  • Bors
  • 5 dl étolaj
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg mangalicazsír

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A csülköket tasakkal együtt tegyük meleg vízbe 30 percre, hogy elolvadjon rajtuk a zselés pecsenyelé.
  • 2
    Közben hámozzuk meg a burgonyát és a hagymát is, majd vágjuk őket karikára.
  • 3
    A zöldségeket is hámozzuk, ha szükséges, majd vágjuk őket vékony csíkokra.
  • 4
    Készítsük el a marináló levet a borecet, cukor és só keverékével, ha túl tömény, kevés vízzel hígíthatjuk.
  • 5
    Forraljuk fel a levet és forrón öntsük a zöldségekre és hagyjuk kihűlni ebben a lében. Ezt napokkal korábban is elvégezhetjük.
  • 6
    A burgonyát fűszerezzük sóval, borssal, tegyünk rá kevés mangalicazsírt és tegyük egy tepsibe. Így helyezzük hideg sütőbe, amit 220 fokra állítunk. Amikor 20 perce sül, tegyük rá a leszárított csülköket is és süssük, míg arany színű és ropogós lesz a bőrük.
  • 7
    A Lyoni hagymához a karikára vágott hagymát forgassuk lisztbe, majd süssük meg forró olajban szép ropogósra. Ezután szedjük kis papírtörlőre, itassuk le és sózzuk meg.
  • 8
    A zsírban sült burgonyával, ropogós hagymával és házi savanyúságunkkal tálaljuk a ropogós csülköt.
Tip
A zöldségeket bárhogy variálhatjuk, érdemes többet is készíteni, hűtőben sokáig eláll. Csülök helyett használhatunk más sous vide húst is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK