
A karĂĄcsonyi vacsora igazi szertartĂĄs. RĂĄntott hal, krumplisalĂĄta, gyertyafĂ©ny â Ă©s egy csalĂĄd, ami ilyenkor vĂ©gre szĂŒnetet tart az örök vitĂĄban, hogy ki is volt tegnap a soros a mosogatĂĄsban. Mi mindent elĆkĂ©szĂtĂŒnk, ami az ĂŒnnepi asztalra kell: friss hazai pontyot Ă©s gyufatĂ©sztĂĄt, salĂĄtĂĄnak valĂł kifliburgonyĂĄt, karĂĄcsonyi sĂŒtemĂ©nyeket Ă©s nemes italokat a koccintĂĄshoz. Ăs ha nĂĄlatok kicsit mĂĄskĂ©pp zajlik a vacsora, nĂĄlunk akkor is talĂĄlsz kĂŒlönlegessĂ©geket, amikrĆl a nagyi sem ĂĄlmodott tudott volna.
Mindezt akĂĄr 90 percen belĂŒl hĂĄzhoz visszĂŒk, hogy a legfontosabb dologra maradjon idĆd: leĂŒlni egyĂŒtt, Ă©s megvitatni, hogy vĂ©gtĂ©re is a szegedi vagy a bajai-e a jobb?

A karåcsonyi vacsora lényege, az ikonikus hozzåvalók

Friss ponty hazai vizekbĆl a halĂĄszlĂ©hez , lelkiismeretes gazdĂĄktĂłl szĂĄrmazĂł sertĂ©s a töltött kĂĄposztĂĄhoz, akik minden ĂĄllatot nĂ©vrĆl ismernek, kifliburgonya az elmaradhatatlan salĂĄtĂĄhoz Ă©s autentikus fƱszerek. A karĂĄcsonyi asztal az Ćszinte, helyi alapanyagokkal kezdĆdik â nem azokkal, amik fĂ©l EurĂłpĂĄt bejĂĄrtĂĄk. Csak olyan finomsĂĄgokkal, amiknek törtĂ©nete Ă©s Ăze is van. Mert a hagyomĂĄny akkor az igazi, ha friss Ă©s tudod, honnan jött.