Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg csontos csirkecomb
  • 250 gramm sárgaborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ doboz (növényi) tejföl
  • 2 ek. olívaolaj
  • Ízlés szerint só
  • Fél tasak fűszerkeverék a csirkehúshoz
  • 1 sütőzacskó

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A sárgaborsót alaposan, többször átmossuk és egy éjszakára bő vízbe áztatjuk.
  • 2A hagymákat apróra vágjuk és olívaolajon megpároljuk. Hozzáöntjük a leszűrt sárgaborsót és annyi vizet, amennyi bőven ellepi. Ízlés szerint sózzuk.
  • 3Lefedjük és néhányszori keverés mellett addig főzzük, amíg teljesen meg nem puhul.
  • 4Miközben fő a sárgaborsó, a csirkecombokat fűszerezzük, a sütőzacskóba helyezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben 45-55 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • 5Az elkészült sárgaborsóból 1-2 merőkanálnyit kiveszünk és a (növényi) tejföllel egy turmixgépben pürésítjük, majd visszakeverjük.
  • 6A főzeléket tejföllel, borsócsírával, sült csirkecombbal tálaljuk.
Báder Gabka
Táplálkozási tanácsadóként, a gasztronómia iránt rajongóként és kisgyermekes anyukaként tudja, hogy egy egyszerű, de teljes értékű étel receptje mindig jól jön. Ha egészségtudatos ételeket keresel, itt megtalálod! Instagram: @_bgabka_

HOZZÁVALÓK