• Kedves Kiflis! Készülj fel előre velünk - tömeg és sorban állás nélkül - a május 1-jei munkaszüneti napra! Aznap ugyan mi is zárva tartunk, de előrendelést természetesen fogadunk.
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 40 dkg harcsafilé
  • Kb 1 kg zsenge vajtök és cukkini vegyesen
  • 10 dkg hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl görög joghurt
  • Friss kapor
  • Snidling
  • 1,5 liter alaplé
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • Bors
  • Kevés borecet
  • 1 dl extra szűz olíva olaj
  • 5 dl olaj a sütéshez

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Halfilé

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A tököt hámozzuk meg, a cukkinit vágjuk hosszában félbe, kaparjuk ki a magjait, a tökkel is járjunk el ugyan így, majd vágjuk őket kis kockára és enyhén sózzuk meg.
  • 2A hagymát vágjuk apró kockára és a zúzott fokhagymával együtt dinszteljük meg kevés olajon.
  • 3Ezután adjuk hozzá a cukkini és tök háromnegyedét és együtt is pároljuk össze.
  • 4Öntsük fel alap ével, ízesítsük sóval és borssal, majd turmixoljuk le és azonnal hűtsük is le, hogy szép színe maradjon a levesnek.
  • 5Ízesíteni majd hidegen fogjuk a végén.
  • 6A harcsát vágjuk kockára, sózzuk, borsozzuk és kevés kukoricalisztben megforgatva süssük pirosra bő olajban.
  • 7A levest ízesítsük kevés ecettel, sóval és tálaljuk hidegen a frissen sült harcsával, zöldfűszerekkel, a megmaradt, lesózott nyers tök és cukkinikockákkal, valamint a görög joghurttal.
Tip
Harcsa helyett használhatunk más halat is, de vega verzióban is tökéletes nyári frissítő. Használhatunk patisszont, sárga és zöld cukkinit is, érdemes a színekkel játszani.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD