Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 500 gramm tintahal vagy tintahal karika
  • 2 dl kókusztej
  • 1 kanál zöld currypaszta
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 kanál kókusz olaj
  • 1 csokor újhagyma (kb 5-6 szál)
  • 1 csokor koriander
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-300 g friss gyömbér reszelve
  • 2 kovászos bagett, félbevágva
  • Kevés bármilyen zöldfűszer
  • 2 lime

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A kókusz olajon megdinszteljük a fokhagymát, gyömbért és az apróra vágott pórét, majd hozzáadjuk a curry pasztát, a kókusztejet és alaposan összeforraljuk, kicsit sűrűbbre redukáljuk
  • 2Ízesítjük sóval, ha szeretjük kevés frissen őrölt borssal és ízlés szerint lime-mal.
  • 3Beledobjuk az előkészített tintahalkarikákat és 2 perc alatt megfőzzük.
  • 4Közben kevés olajjal megkenve megpirítjuk a félbevágott bagetteket és a tintahalas ragut a sok zöldfűszerrel, pl. korianderrel, újhagymával, lime gerezdekkel tálaljuk.
Tip
Ha nem szeretjük csípősen, a zöld curry kimaradhat, ebben az esetben ízesíthetjük citromnáddal, galangallal, kaffir lime levéllel, stb. A tintahal nagyon rágós lesz, ha túlfőzzük ezért figyeljünk rá, hogy valóban csak pár percet főjjön.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK