Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Is this your location?

Enter your address to view exact delivery times and relevant assortment.

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 500 gramm tintahal vagy tintahal karika
  • 2 dl kókusztej
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 kanál kókusz olaj
  • 1 csokor újhagyma (kb 5-6 szál)
  • 1 csokor koriander
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-300 g friss gyömbér reszelve
  • 2 kovászos bagett, félbevágva
  • Kevés bármilyen zöldfűszer
  • 1 kanál zöld currypaszta
  • 2 lime

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A kókusz olajon megdinszteljük a fokhagymát, gyömbért és az apróra vágott pórét, majd hozzáadjuk a curry pasztát, a kókusztejet és alaposan összeforraljuk, kicsit sűrűbbre redukáljuk
  • 2
    Ízesítjük sóval, ha szeretjük kevés frissen őrölt borssal és ízlés szerint lime-mal.
  • 3
    Beledobjuk az előkészített tintahalkarikákat és 2 perc alatt megfőzzük.
  • 4
    Közben kevés olajjal megkenve megpirítjuk a félbevágott bagetteket és a tintahalas ragut a sok zöldfűszerrel, pl. korianderrel, újhagymával, lime gerezdekkel tálaljuk.
Tip
Ha nem szeretjük csípősen, a zöld curry kimaradhat, ebben az esetben ízesíthetjük citromnáddal, galangallal, kaffir lime levéllel, stb. A tintahal nagyon rágós lesz, ha túlfőzzük ezért figyeljünk rá, hogy valóban csak pár percet főjjön.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

500 gramm tintahal vagy tintahal karika

4,449HUF

Cleaned Squid

450 g

9886.67 HUF/kg