-24 %

HúsSzabóság

Hússzabóság Beef Thighs

ca. 0.66 kg

2 DAYS AVERAGE FRESHNESS

Sold out. Expected today.
Send an e-mail when it's back in stock
Show similar from category »
Category:
Country: Hungary,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

HúsSzabóság Borjúcomb

100 % magyar minőség! Az igazi borjúhús a körülbelül 3 hónapos korban levágott, tejjel táplált borjak húsa. A marhahúsnál kevesebb zsírt tartalmaz, alacsony kalóriatartalmú, kellemes ízű és illatú hús, magas fehérje-, és B-vitamin tartalommal. Tartalmaz még C-vitamint, valamint H-, E-, és K-vitaminokat. A tejes borjúhús színe halvány, állaga rugalmas. Színéből következtethetünk a minőségére: minél fehérebb, annál puhább a hús. A comb a hátsó borjúláb felső része, mely igen nemes részét képezi a fiatal szarvasmarhának. A 100 napos borjú combjából vágott vékony zsírszegény hússzeletekből készül az igazi bécsi szelet. 

Felhasználási információk

A nyers húst a többi élelmiszertől elkülönítve kell tárolni és feldolgozni! A termék hőkezelést igényel, nyersen nem alkalmas emberi fogyasztásra!

Felhasználási javaslat: Borjúpaprikás

Hozzávalók 4 főre

  • 1 kg HúsSzabóság borjúcomb
  • 100 ml étolaj
  • 250 g vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
  • 1 db TV paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 csapott evőkanál bors
  • 1 púpozott mokkáskanál őrölt kömény
  • 250 g tejföl
  • 2 púpozott evőkanál liszt

Elkészítés

  1. Egy lábasban hevítsen az olajat, dobja bele a finomra vágott hagymát, párolja üvegesre, majd pirítsa aranyszínűre. Adja hozzá a zúzott fokhagymát, az apró kockára vágott paprikát és paradicsomot, szórja rá a fűszerpaprikát és őrölt köményt, sózza, borsozza, és némi víz többszöri hozzáadásával 15-20 percig párolja-pirítsa ezt az alapot, hogy jól összeessen és a zöldségek teljesen szétfőjenek.

  2. Adja hozzá a kockára vágott borjúhúst, és mindig kevés folyadékkal párolja-pirítsa, míg megpuhul a hús. A lisztet a tejföllel és 1 deci vízzel összekeverve készítsen habarást, amit folyton kavargatva adjon a pörkölthöz, majd még annyi vízzel pótolja, hogy gazdag mártás lepje el a húst. Kis lángon további 5 percig főzze, hogy szép selymes mártásunk legyen.

  3. Galuskával és tejföllel tálalja!

Termelői információ

Szakértelem és munka iránt szenvedély jellemzi a HúsSzabóság henteseit. Termékeiket a többéves tapasztalatnak köszönhetően úgy válogatták össze, hogy közöttük mindenki megtalálja a saját igényeinek és elképzeléseinek megfelelő húsokat. Hisznek a minőségben, így mindenből – legyen az marha-, sertés-, baromfihús vagy füstölt áru – kizárólag prémium termékeket kínálnak, melyek a lokális termelőkön túl, a világ számos tájáról érkeznek kínálatukba, és most már a mi polcainkra is.

Tárolás

Fénytől védett, száraz, hűvös helyen, 2 és 5 °C között tároljuk! A vákuumcsomagolás megbontása után azonnal használja fel a terméket!

Forgalmazó

Ignátz Húskereskedelmi Kft.
1124 Budapest, Apor Vilmos tér 11-12.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Durability

Average durability from the time of delivery: 2 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 1 day.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

borjú

Nutritional values per 100 g

Energy value490 kJ/117 kCal
Fats3.1 g
including saturated fatty acids1.2 g
Carbohydrates0 g
including sugars0 g
Protein20.98 g
Salt0.06 g
Fibre g