Budafoki élesztő

Budafoki Bake Yeast

50 g

17 DAYS AVERAGE FRESHNESS

Best Buy
HUF 120 HUF 2,400 /kg

Delivery within 90 minutes

1000+ customers buy regularly

Country: Hungary,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

A friss élesztőnek kockaformája van, így préseltük össze. Ez az élesztő legismertebb fajtája. A jó minőségű élesztőt világos bézs színéről, szürkés árnyalatáról ismerhetjük fel.
Íze enyhén savanykás, illata jellegzetes, enyhén fermentált. Anyagát tekintve egynemű, rugalmas és kagylósan törhető.
Sütésnél, a felhasznált lisztmennyiséghez kb. 4-10% élesztőt kell adni. Ez azt jelenti, hogy 1 kg liszthez kb. 1 kockányi friss élesztőre (50 g), vagy 2 tasak (14 g) szárított élesztőre van szükség. A felhasználandó élesztő mennyisége azonban mindig az adott recepttől függ.
Fontos, hogy mindig hűvös (2 – 8 ℃) és száraz helyen tárolja. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az élesztő élő anyag. Ezért ne hagyja csomagolatlanul a hűtőben, mert keresztszennyeződésnek lesz kitéve! Az egyszer kibontott és nem felhasznált élesztőt érdemes folpack-ba vagy alufóliába csomagolni és rövid időn belül felhasználni!
Sütés előtt, amennyiben fel szeretné futtatni az élesztőt, sohasem forró vízbe, vagy tejbe morzsolja! A folyadék optimális hőmérséklete 36-37°C, a melegebb folyadék elpusztítja az élesztőgombákat, a hidegebb lelassítja a kelesztést. Még néhány fontos tanács:

  • a folyadékba ne tegyen túl sok cukrot, mert sajnos a túl sok cukor is megölheti az élesztőgombákat.
  • az élesztőt nem tanácsos közvetlenül a sóval érintkeztetni, mert az szétfolyatja, ezért a sót mindig előzetesen keverjétek a liszthez.

Tárolás

Fogyasztható: +2 - +8°C között tárolva a csomagoláson jelzett időpontig.

Használati utasítás

Nyersen fogyasztandó.

Forgalmazó

Lesaffre Magyarország Kft.
1222 Budapest
Gyár utca 5-9.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

 

Durability

Average durability from the time of delivery: 17 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 6 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Nutritional values per 100 g

Energy value467 kJ/112 kCal
Fats1.9 g
including saturated fatty acids0.4 g
Carbohydrates3.7 g
including sugars3 g
Protein15 g
Salt0.03 g
Fibre g