Mandarin

ca. 180 g
Sold out. Expected today.
Send an e-mail when it's back in stock
Show similar from category »
Country: Israel,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Az Orri mandarin kis és közepes méretű fajta, átlagosan 4-6 centiméter átmérőjű, kerek vagy lapos alakú, telt megjelenésű. Az élénk narancssárga héj a húshoz tapad, és feszes tapintású, de végül vékony, könnyen hámozható, sima és fényes. Az Orri mandarin az északi féltekén téltől tavaszig, a déli féltekén pedig nyáron őszig kapható.

*A kép illusztráció.

Érdekessége

Az orri mandarin kiváló C-vitamin forrás az immunrendszer erősítésére, miközben csökkenti a gyulladást, a rost pedig szabályozza az emésztőrendszert. A fajta emellett káliumot is tartalmaz a szervezet folyadékszintjének egyensúlyához, A-vitamint az egészséges szervek működésének fenntartásához, kalciumot az erős csontok és fogak felépítéséhez, valamint egyéb tápanyagokat, beleértve a vasat, magnéziumot és folátot.

Felhasználás

A mandarin citrusgyümölcs, mely kisebb és édesebb közeli rokonánál, a narancsnál. Főként nyersen, magában vagy gyümölcssaláták részeként fogyasztják. 

Tárolás

Száraz, hűvös helyen, 10-12 °C között tárolandó.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.