Vivino szolgáltatás értékelése

St. Andrea Áldás - Egri Bikavér Superior 2021 14,5%

0,75 l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.
 4 799 Ft 
4 799 Ft6 399 Ft/l
Ár Prémium tagoknak: 4 315 Ft
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.Az áru átvételekor ellenőrizzük az életkorod.
Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,

Izgalmas és lendületes vörösbor Egerből. Illatában sok érett gyümölcs jelenik meg, mint feketeszeder, fekete-ribizli, aszalt meggy és cseresznye, valamint pici füstösség, avar és dohány is felsejlik. Szájban kerek, selymes tapintású és hosszú lecsengésű. Szép, gyümölcsös, dzsúzos Egri bikavér.

Jellemzők

  • Száraz vörösbor.
  • 14,5%-os alkoholtartalmú.
  • 2021-as évjárat
  • Egri borvidékről
  • Kékfrankos, Oporto, Blauburg, Kékfrankos, Pinot Noir, Turán szőlőkből.
  • Ajánljuk fűszeres húsok, pörköltek mellé.

Leírás

Száraz vörösbor.

Termékinformáció

Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Termelői információ

A hagyományokból kiindulva és a kor minőségi elvárási mellett szeretnének a termőhelyeik egyediségét kifejező borokat megtermelni. Kiemelten figyelnek borvidékük hagyományos fajtáira, mint az Olaszrizling, a Hárslevelű, a Furmint, a Kadarka és a Kékfrankos. Cáljuk megismerni termőhelyeiket, és évről évre tökéletesíteni szőlőtermelésüket, valamint kifinomítani  és a különböző fajtákhoz igazítani a borok megtermelésének lépéseit. S így igyekszenek megérteni földi küldetésük lényegét.

Alapvetően két eredetvédett egri bor megtermelését tűzték ki célul, melyeket több kategóriában - classicus, superior, grand superior – állítanak elő. Fehér borokban az egri csillagra, vörös borok tekintetében pedig az egri bikavérre koncentrálnak. Fehérboraikat részben hagyományos fahordós erjesztéssel és érleléssel, másrészt tartályban erjesztve termelik meg. A fahordós érlelés 6-10 hónap. 

vörösborok héjon-erjesztését elsősorban nyitott kádakban kézi csömöszöléssel és körfejtéssel végzik, de fakácikat és acéltartályokat is használnak, ahol a maceráció körfejtéssel történik. A vörösborok érlelése fahordóban 12-30 hónap.

Tárolás

10-15 fokon, sötét elzárt helységben tárolandó, nyitás után 1-2 napon belül fogyasztandó.

Forgalmazó

Budapest Bortársaság Kft.
1112 Budapest,
Kőérberki út 36.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.