
Hario
HARIO V60 dripper / csepegtető 02 üveg
1 dbHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
HARIO V60 dripper / csepegtető 02 üveg
A V60 Dripper különleges minőségű filterkávék készítéséhez alkalmas eszköz. Használata rendkívül egyszerű, pár perc alatt egy igazán izgalmas, aromákban gazdag forró kávét tudunk készíteni. A papírfilterbe helyezett őrleményt forró vízzel öntjük le, amiből szép lassan a V60 alá helyezett eszközbe csepeg le a kávé.
Használat:
- Melegítsd tisztított, lágyított vizet. Eközben…
- A V60 tölcsért (dripper) helyezd rá közvetlenül vagy drip station segítségével egy megfelelő űrtartalmú pohárra, kiöntőre, csészére.
- Majd tedd rá az egészet egy (gramm pontossággal mérő) mérlegre.
- Egy papírfilternek hajtsd be a perforált szélét éshelyed szétnyitva a tölcsérbe.
- A forró (kb. 80-90°C fokú) vízből körkörös mozdulatokkal öntsd a tölcsérbe annyit, hogy a papír jó alaposan átázzon. Ez azért fontos, mert a papír ilyenkor megszívja magát a lehetséges maximális vízmennyiséggel, így a kávé átszűrésekor a lehető legkevesebb értékes anyagot fogja meg. Legalább annyi vizet önts a filterre, hogy az rátapadjon a tölcsér belsejére, annak mintázata ilyenkor „átüt” a papíron. Vedd figyelembe, hogy az átfolyó víz a csészénket-poharunkat is előmelegíti.
- Kávé: Lehetőség szerint világosabb pörkölésű, 100% arabika (filter-keverék vagy Single Origin) kávét használj.
- Őrölj frissen, az eszpresszó finomságnál láthatóan és érezhetően szemcsésebbre. Az egységes őrlemény csak őrlőtárcsás őrlőkkel érhető el.
- Fontos! A pohárban / kiöntőben / csészében lévő vizet öntsd ki!
- A mérleget tarázd.
- Kávé adagolás: 17-20 g őrleményt óvatosan szórd a papírfilter aljába.
- Víz: 80-95 °C-os vízből - 300-350 gr. A tapasztalatok alapján ez a kávé/víz arány (1:15-18) jó csészeminőséghez vezet. Természetesen kísérletezni szabad, sőt javasolt!
- Annyi vizet önts (kis, körkörös mozdulattal) a filter közepébe, a kávéőrleményre, hogy az átnedvesedjen. Ügyelj arra, hogy a víz közvetlenül ne érintse a papírt, mert a papír elvezeti a vizet a kávé mellett-alatt. Ehhez az előáztatáshoz és a későbbi felöntésekhez „hattyúnyakú” kiöntőt (pl.: Hario Buono) használjunk. Csak így tudjuk tökéletesen kontrollálni a víz áramlását.
- Várj kb. 30 mp-et. Ez idő alatt az őrlemény megszívja magát, kicsit felhabosodik a felszíne.
- Az előáztatás leteltével folytasd a feltöltést lassú, a középponttól kifelé majd vissza a középpont felé haladókörkörös mozdulatokkal – spirálban, „csigavonalban”haladva. Annyi vízzel öntsd fel a kávéőrleményt, hogy két-három ujjnyi vízréteg lepje el.
- A vízzel felöntött kávéőrleményt keverd meg, hogy minden kávészemcse egyszerre egységesen kivonatolódjon.
- Ezután szakaszosan folytasd, kis egységekben töltsd fel a vizet. Törekedve arra, hogy a kávéőrleményen a víz szintje állandó (két-három ujjnyi) maradjon, azaz kb. olyan tempóban öntsd fel, ahogy lecsepeg. Közben arra is vigyázz, hogy a víz ne hűljön ki.
- Ha minden jól megy, (az előáztatási időt nem számítva) a kávé nagyjából 3 perc alatt fog lecsepegni.
Forgalmazó
Foodnet Zrt
1037 Budapest, Bécsi út 269.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Hőálló üveg, polipropilén