Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Kosár

Hario

HARIO V60 dripper / csepegtető 02 üveg

1 db
8 999 Ft 8 999 Ft/db

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

20+ vásárló kedvence

Ár Prémium tagoknak: 7 999 Ft
Származási ország: Japán,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

HARIO V60 dripper / csepegtető 02 üveg

 A V60 Dripper különleges minőségű filterkávék készítéséhez alkalmas eszköz. Használata rendkívül egyszerű, pár perc alatt egy igazán izgalmas, aromákban gazdag forró kávét tudunk készíteni. A papírfilterbe helyezett őrleményt forró vízzel öntjük le, amiből szép lassan a V60 alá helyezett eszközbe csepeg le a kávé. 

Használat:

  1. Melegítsd tisztított, lágyított vizet. Eközben…
  2. A V60 tölcsért (dripper) helyezd rá közvetlenül vagy drip station segítségével egy megfelelő űrtartalmú pohárra, kiöntőre, csészére.
  3. Majd tedd rá az egészet egy (gramm pontossággal mérő) mérlegre.
  4. Egy papírfilternek hajtsd be a perforált szélét éshelyed szétnyitva a tölcsérbe.
  5. A forró (kb. 80-90°C fokú) vízből körkörös mozdulatokkal öntsd a tölcsérbe annyit, hogy a papír jó alaposan átázzon. Ez azért fontos, mert a papír ilyenkor megszívja magát a lehetséges maximális vízmennyiséggel, így a kávé átszűrésekor a lehető legkevesebb értékes anyagot fogja meg. Legalább annyi vizet önts a filterre, hogy az rátapadjon a tölcsér belsejére, annak mintázata ilyenkor „átüt” a papíron. Vedd figyelembe, hogy az átfolyó víz a csészénket-poharunkat is előmelegíti.
  6. Kávé: Lehetőség szerint világosabb pörkölésű, 100% arabika (filter-keverék vagy Single Origin) kávét használj.
  7. Őrölj frissen, az eszpresszó finomságnál láthatóan és érezhetően szemcsésebbre. Az egységes őrlemény csak őrlőtárcsás őrlőkkel érhető el.
  8. Fontos! A pohárban / kiöntőben / csészében lévő vizet öntsd ki!
  9. A mérleget tarázd.
  10. Kávé adagolás: 17-20 g őrleményt óvatosan szórd a papírfilter aljába.
  11. Víz: 80-95 °C-os vízből - 300-350 gr. A tapasztalatok alapján ez a kávé/víz arány (1:15-18) jó csészeminőséghez vezet. Természetesen kísérletezni szabad, sőt javasolt!
  12. Annyi vizet önts (kis, körkörös mozdulattal) a filter közepébe, a kávéőrleményre, hogy az átnedvesedjen. Ügyelj arra, hogy a víz közvetlenül ne érintse a papírt, mert a papír elvezeti a vizet a kávé mellett-alatt. Ehhez az előáztatáshoz és a későbbi felöntésekhez „hattyúnyakú” kiöntőt (pl.: Hario Buono) használjunk. Csak így tudjuk tökéletesen kontrollálni a víz áramlását.
  13. Várj kb. 30 mp-et. Ez idő alatt az őrlemény megszívja magát, kicsit felhabosodik a felszíne.
  14. Az előáztatás leteltével folytasd a feltöltést lassú, a középponttól kifelé majd vissza a középpont felé haladókörkörös mozdulatokkal – spirálban, „csigavonalban”haladva. Annyi vízzel öntsd fel a kávéőrleményt, hogy két-három ujjnyi vízréteg lepje el.
  15. A vízzel felöntött kávéőrleményt keverd meg, hogy minden kávészemcse egyszerre egységesen kivonatolódjon.
  16. Ezután szakaszosan folytasd, kis egységekben töltsd fel a vizet. Törekedve arra, hogy a kávéőrleményen a víz szintje állandó (két-három ujjnyi) maradjon, azaz kb. olyan tempóban öntsd fel, ahogy lecsepeg. Közben arra is vigyázz, hogy a víz ne hűljön ki.
  17. Ha minden jól megy, (az előáztatási időt nem számítva) a kávé nagyjából 3 perc alatt fog lecsepegni.

Forgalmazó

Foodnet Zrt
1037 Budapest, Bécsi út 269.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Hőálló üveg, polipropilén