Vivino szolgáltatás értékelése

St. Andrea Napbor Egri Csillag 2022 Eger

0,75 l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.
 3 490 Ft 4 653 Ft/l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.Az áru átvételekor ellenőrizzük az életkorod.
Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,

Kis mérete miatt kiválóan alkalmas könnyű, tavaszi piknikekhez, utazáshoz, hátizsákos túrához vagy a táskába rejtve egy kedves ajándéknak. Illatában friss virágos jegyek citrusos árnyalattal és csipetnyi „ásványossá” jelenik meg. Ropogós, jól iható, friss, zamatos reduktív tétel.

Chardonnay, olaszrizling, zengő, pinot blanc, viognier, sauvignon blanc, tramini szőlőfajták házasításából kapjuk ezt a remek bort.

Jellemzők

  • Száraz fehérbor.
  • 13%-os alkoholtartalmú.
  • Egri borvidékről.
  • 2022-es évjáratú.
  • Ajánljuk halak, fehér húsok mellé.

Leírás

Száraz fehérbor.

Termékinformáció

Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Termelői információ

A hagyományokból kiindulva és a kor minőségi elvárási mellett szeretnének a termőhelyeik egyediségét kifejező borokat megtermelni. Kiemelten figyelnek borvidékük hagyományos fajtáira, mint az Olaszrizling, a Hárslevelű, a Furmint, a Kadarka és a Kékfrankos. Cáljuk megismerni termőhelyeiket, és évről évre tökéletesíteni szőlőtermelésüket, valamint kifinomítani  és a különböző fajtákhoz igazítani a borok megtermelésének lépéseit. S így igyekszenek megérteni földi küldetésük lényegét.

Alapvetően két eredetvédett egri bor megtermelését tűzték ki célul, melyeket több kategóriában - classicus, superior, grand superior – állítanak elő. Fehér borokban az egri csillagra, vörös borok tekintetében pedig az egri bikavérre koncentrálnak. Fehérboraikat részben hagyományos fahordós erjesztéssel és érleléssel, másrészt tartályban erjesztve termelik meg. A fahordós érlelés 6-10 hónap. 

vörösborok héjon-erjesztését elsősorban nyitott kádakban kézi csömöszöléssel és körfejtéssel végzik, de fakácikat és acéltartályokat is használnak, ahol a maceráció körfejtéssel történik. A vörösborok érlelése fahordóban 12-30 hónap.

Tárolás

10-15 fokon, sötét elzárt helységben tárolandó, nyitás után 1-2 napon belül fogyasztandó.

Forgalmazó

Budapest Bortársaság Kft.
1112 Budapest,
Kőérberki út 36.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.