
Bányai Kávé
Bányai - Mermelada szemes specialty kávé
250 gHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Bányai - Mermelada - Filter kávé
- Származási hely: Costa Rica
- Régió : Central valley/Naranjo, Lourdes
- Tengerszint feletti magasság: 1450-1500m
- Fajta/variáns: Caturra/Catuai
- Feldolgozás: Száraz - Talán az ország legkülönlegesebb kávéja, hiszen hiába terem Costa Rica-n, erre a kávéra nyugodt szívvel ragaszthatjuk fel a " Magyar Termék" címkét.
Bányai László és Tóth Sándor farmja a Costa Rica szívében található Volcán Poás-tól légvonalban 15 km-re, a Volcán Congo-tól 25 km-re-dél-nyugatra, a Lourdesi völgy déli oldalán. A három ívben fekvő terület így öt dűlőre tagolt, melyek mindegyikét másként éri a nap, ami a kora reggeli óráktól besüt a völgybe. Az uralkodó szélirány kelet – nyugat irányú és a folyamatosan mozgó friss levegő gyakorlatilag megakadályozza, hogy a párás levegő megszoruljon, így a kávét fenyegető egyes betegségek nem veszélyeztetik a jó termést. A farmot vezető Tóth Sándor mellett kiváló magyar mezőgazdász és biológus szakember gárda gondoskodik arról, hogy a termés minden szempontból kiváló legyen. A zöldkávé pörkölése pedig itthon zajlik, a szekszárdi pörkölő üzemben.2023 januárjában szüreteltük ezt a kávét , majd egy gondosan megtervezett fermentációs folyamattal dolgoztuk fel, mielőtt a szárító ágyakra került volna. Ahogy az elmúlt években, úgy idén is azt javasoljuk, hogy mielőtt egy presszót készítenél belőle, próbáld ki filteren is. Kortyolgasd lassan, amíg a forró ital kellemesen langyossá válik és merülj el a Memelada fűszeresen gyümölcsös ízvilágában.
Termelői információ
A Bányai László, magyar származású farmer, Costa Rica-i Lourdesben található ültetvényéről származik, ahol a termesztést és a feldolgozást a Lucky Cap tulajdonosával, Tóth Sándorral közösen végzik. Bányai László a növénytermesztésért, Tóth Sándor pedig a szüretért, a feldolgozási folyamatokért felel.
Tárolás
Legjobb tárolási hőmérséklet: 10-25 fok között.
Forgalmazó
Caffé dal' 1927 Kft.
7100 Szekszárd, Bátaszéki út 25.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
pörkölt kávé |