


A kis pékinas
Tonkababos étcsokoládé tart
170 gÁTLAGOS FRISSESSÉG 3 NAPIG
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Tonkababos étcsokoládé tart
A desszert egy alapvetően jó minőségű lisztből és vajból készülő omlós tésztakéregből áll, amelyet selymes, tejszínes csokoládékrémmel töltenek meg. A tonkabab illatos, bódító, komplex aromájú fűszer, amelyben leginkább a vanília, keserűmandula jegyei keverednek, a csokoládéval tökéletes összhangot alkot.
A krém nagyon jó minőségű tejcsokoládéból készül, amely magas kakaótartalma miatt intenzív csokoládé ízű, ebbe reszelik bele a tonkababot. A desszert felső, fényes rétege egy ún. glacage, vagyis bevonó: ez nem csokoládéval, hanem jó minőségű kakaóporral (illetve tejszínnel és glükózsziruppal) készül.
A végeredmény ínycsiklandozó!
A francia tarte szó lefordítva pitét vagy tortát is jelent. Először 1550-ben készítették el. Ebben az időszakban az előkelők körében népszerűnek tartották, ellentétben a közönséges pitével.
Termelői információ
Kauser Gábor és Ellenrieder Gábor 2017 decemberében nyitották meg pékségüket az I. kerületben, amelyhez egy párizsi utazás során jött az ötlet, miszerint az ottani boulangerie-khez (pékség) és pâtisserie-khez (cukrászda) hasonló helyet kéne nyitni Budapesten is. Az üzlet nyitásakor sokat segített nekik a receptek kialakításában Stephane Gerphagnon cukrászmester és a kis Mészáros utcai, francia hagyományra alapozó pékség nagyon hamar vált a belbudaiak kedvencévé.
A kézműves pékségben a kovászolt kenyereket, a bagetteket, a finompékárukat és a francia süteményeket két pék és egy cukrász állítja elő nap mint nap. Jó minőségű magyar és francia alapanyagokkal dolgoznak, és minden terméküket helyben készítik. Látványpékség is egyben, így egy üvegfalon keresztül bárki követheti a cukrász és a pékek munkáját. 30-35 kenyérreceptjük közül 4-félét sütnek minden nap. A félbarna és a bagett az állandó kínálat között szerepel, a többi viszont folyamatos rotációban van, nem csak a kenyereknél mutatkozik meg a változatosság, a pék -és cukrászsütemények terén is mindig számíthatunk valami újdonságra.
Tárolás
4-7 °C között tárolandó.
Forgalmazó
Napi Kenyér kft
1016 Bp Mészáros u 2
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Minőségét megőrzi
Összetevők
Búzaliszt | |
Vaj | |
Porcukor | |
tojássárgája | |
Ivóvíz | |
Tejszín | 35 % |
Étcsokoládé | 52 % |
tonkabab | |
Ehető arany porfesték |
Tápérték: 100 g
Energia | 1711 kJ/409 kCal |
Zsír | 28 g |
amelyből telített zsírsavak | 15 g |
Szénhidrát | 44 g |
amelyből cukor | 27 g |
Fehérje | 8 g |
Só | 0 g |
Élelmi rost | 1.1 g |
Allergének
Glutént tartalmazó gabonafélék |
Tojás |
Tej |
Nyomokban tartalmazhat: |
Diófélék |