Hankey Bannister 12 éves skót blended whiskey díszdobozban (0,7 l, 40%)

0,7 l
ÚjdonságEz a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.
 10 990 Ft 15 700 Ft/l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.Az áru átvételekor ellenőrizzük az életkorod.
Származási ország: az aktuális kínálat szerint
pontos információért vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal

Hankey Bannister 12 éves díszdobozban

A gondosan válogatott, jobbnál jobb lepárlókból származó - BalblairKnockdhuBalmenachPulteney és Speyburn - italokból kikevert whisky igen népszerűvé vált az országban. IV. Vilmos Herceg, Norfolk hercege, Queensberry hercege, Winston Churchill, valamint V. György király is az ital rajongói közé tartozott, utóbbi királyi garancia címet is adományozott az italnak. Tekintélyes múltján túl bársonyosan sima, tiszta, üde karaktere is a Hankey Bannister mellett szól. Ez az ital minimum 12 évet érlelt, gabona és malátawhiskykből lett megalkotva. Könnyed, sima karakterében a vaníliás, tölgyes ízek dominálnak. Íze közepesen testes, jól kiegyensúlyozott, édes, könnyed vanília, enyhén füstös finissel. Lecsengése gabonás, édes-gyümölcsös lecsengés, csipetnyi füstösséggel.

Termelői információ

A Hankey Bannister név több mint két és fél évszázados múltra tekint vissza. A Hankey Bannister whisky mögött álló cég egészen hosszú múltra tekint vissza. Beaumont Hankey és Hugh Bannister 1757-ben társult egymással annak érdekében, hogy minőségi italokkal lássák el Nagy Britannia felsőbb köreit. Hankey maga is arisztokrata lévén, igen jó kapcsolatokkal rendelkezett, ismert figurája volt ezeknek a társadalmi köröknek. Bannister pedig csendes, tevékeny és kitűnő üzletember volt, így jól kiegészítették egymást. A whiskykészítést korlátozó szabályok 1823-as enyhítése, majd a kikötők francia hajók előtti megnyitása után a társaság is dinamikusan növekedni kezdett, olyannyira, hogy nem sokára saját whiskyt készített. Örökségük olyan egyedi, mint az eredeti keverékük. 1757-ben járunk, a londoni West Enden két innovatív személy együtt indult útjára, hogy stílusukat és alapanyagukat egy közös cél elérése érdekében ötvözzék – csak a legfinomabb bort és szeszes italokat készítsék el, hogy kielégítsék London hírességeinek ízlését. Mr. Hankey és Mr. Bannister elhatározták, hogy elkészítik saját kiváló kevert skót whiskyjüket, és közösen igazi arisztokratát alkottak a whiskyk között, amelyet több mint 250 éve élveznek a társadalomban.

Tárolás

Szobahőmérsékleten tárolandó!

Forgalmazó

WhiskyNet Kft.
Aquincum Logisztikai Park, 1033 Budapest, Szőlőkert utca 4/B


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.