




Tóalmási
Tóalmási nitritmentes füstölt nyers sertés első csülökhús csont nélkül
kb. 310 gÁTLAGOS FRISSESSÉG 22 NAPIG
kb
További információ
Házhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Tóalmási füstölt nyers sertés első csülökhús csont nélkül
A Tóalmási füstölt nyers csülökhús csont nélküli bőrös első sertéscsülök felhasználásával készül, amelyet szárazon sóznak, érlelnek és kőfüstölőben kemény fával füstölnek. A konyhasón kívül semmilyen más színező, állományjavító, érlelés gyorsító adalékanyagot nem használunk fel a gyártás során. Alakja hosszúkás, szabálytalan, vastagsága egyenlőtlen, a rajta található szalonna vastagsága maximum 0,5 cm.
Felhasználási javaslat (hőkezelés után fogyasztható önmagában is):
A füstölt csülökhúst egy éjszakára hideg vízbe áztassuk be, hogy a felesleges sótartalom oldódhasson belőle. Következő nap pedig hideg vízben tegyük fel főzni, majd a forrást követően kb. 15–20 perc után öntsük le róla a főzővizet és tegyük át a csülökhúst tiszta meleg vízbe. Főzzük tovább és ebben a vízben ízlés szerint ízesítsük fokhagymával, szemes borssal, héjas vöröshagymával, esetleg néhány szál zöldség répával. Az így beízesített csülköt nagyon lassan, mint egy húslevest főzzük addig, amíg késszúrásra puha nem lesz. A kész főtt csülköt a főzőlével együtt tegyük hűvös helyre és fedő nélkül hagyjuk a levében kihűlni. Természetesen a megfőtt meleg csülköt azonnal is lehet szeletelni, fogyasztani de kihűtve még öt-nyolc napig is eláll hűtőszekrényben és fogyaszthatjuk kalács, retek, zöldhagyma, torma, főtt tojás kiegészítőkkel együtt
Termelői információ
A Tóalmási Kolbász Manufaktúra szenvedélyesen hisz a hagyományos, adalékmentes húsipari termékekben. Manufaktúrák Neked Kft. néven működik Magyarországon és a nemzetközi piacokon, ahol prémium minőségű, természetes alapanyagokból készült termékeivel szolgálja ki vásárlóit. Tóalmási kolbászai tradicionális receptek alapján, gondosan válogatott alapanyagokból készülnek, és már országszerte elérhetők. A visszatérő vásárlóinak hűsége és bizalma motiválja nap mint nap, hogy a legjobbat nyújtsa.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tartva
Forgalmazó
Manufaktúrák Neked Kft.
2252 Tóalmás, Fő út 148.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Minőségét megőrzi
Összetevők
Nyers bőrös sertéscsülökhús csont nélkül |
Konyhasó |
Tartósítószer |
természetes füst |
Tápérték: 100 g
Energia | 1365 kJ/325 kCal |
Zsír | 29 g |
amelyből telített zsírsavak | 11 g |
Szénhidrát | 0.5 g |
amelyből cukor | 0.5 g |
Fehérje | 16 g |
Só | 5 g |
Élelmi rost | g |