-13 %

Savo

Szavo Penész elleni szer

500 ml
Kedvezmény vége: 6. 30.
2 199 Ft  2 549 Ft
4 398 Ft/l

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

1000+ vásárló kedvence

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A Szavo penész elleni szer hatékonyan távolítja el a penész és a gomba minden fajtáját és ragyogó fehérséget biztosít. Használható falakon, csempéken, kerámián és fugán, vakolatokon, valamint kő-, zománc, műanyag, akril, szilikon, gumi és rozsdamentes acél felületeken. Eltarthatósága 540 nap.

Mi a penész és hogyan előzheted meg?
A penész olyasmi, amivel senki sem szeretne együtt élni otthonában! A penész tulajdonképpen mikroszkopikus gomba, és különböző formákban jelenhet meg. Leggyakrabban zárt térben képződik, ahol párás a levegő és nedvesek a felületek. Több fajtájával találkozhatunk, melyeket a laikus színük alapján tud elkülöníteni. A penész háztartásokban leggyakrabban előforduló formája barna vagy fekete színű, de megjelenhet egy másik, ami kék vagy zöld árnyalatú. Ha nem marad rejtve (például tapéta vagy bútorok mögött), akkor gyakran jelennek meg foltjai a falakon, ablakkereteken és egyéb penészedésre hajlamos felületeken.

Hogyan lehet megelőzni a penészedést?
Itt van néhány tipp, ami segíthet megelőzni a penészgomba növekedését otthonodban:
- Ne szárítsd ruháid zárt térben. Ha erre nincs lehetőséged, és ruháid ruhaszárítón a lakásban szárítod, akkor mindig biztosítsd a jó szellőzést.
- Már kis mennyiségű hő is csökkenti a páralecsapódást, segítve ezzel a falak és ablakok szárazabban tartását. Egy törülközőmelegítő, fűtött tükör, vagy padlófűtés ideális lehet a nedves helyiségekben. Így lakásod kevésbé lesz hajlamos a penészedésre.
- Ha teheted, akkor érdemes elhúzni a fürdőszoba és a hálószoba bútorokat csak néhány centiméterre a falaktól, ahelyett, hogy azokat szorosan feltolod a falra. Ezzel elősegíted a levegő áramlását a bútorok mögötti területeken, és megakadályozod a pára lecsapódását, a fal nyirkosodását.

Meglévő penész eltávolítása
Bár fontos, hogy tudd, hogyan kell megelőzni a penészesedést, azt is érdemes tudni, hogyan kell eltávolítani a penészt, amely már kialakult otthonodban. Erre a legegyszerűbb megoldás a Szavo speciális penész eltávolító spray. A legtöbb penész eltávolításra alkalmas termék nagyon erős hatású, ezért fontos, hogy nyitott ablaknál dolgozz, miközben megszabadulsz a nedves és penészes szennyeződésektől. A szellőztetés segít enyhíteni a kellemetlen szagokat, illetve a vegyszerrel kezelt, problémás területek száradását is gyorsítja.

Biztonsági figyelmeztetés

Veszély! Használat előtt olvasd el, használat közben pedig tartsd be a termék használati útmutatóját és a figyelmeztetéseket. Fémekre korrozív hatású lehet. Súlyos égési sérülést és szemkárosodást okoz. Nagyon mérgező a vízi élővilágra. Gyermekektől elzárva tartandó. Az eredeti edényben tartandó. Kerüld az anyag környezetbe való kijutását. Védőkesztyű használata kötelező. Szemvédő / arcvédő használata kötelező. Védőruha használata kötelező.
A por vagy a köd belélegzése TILOS. HA BŐRRE (vagy hajra) KERÜL: Az összes szennyezett ruhadarabot azonnal vedd le. A bőrt le kell öblíteni vízzel/zuhanyozás.SZEMBE KERÜLÉS ESETÉN: Óvatos öblítés vízzel több percen keresztül. Adott esetben kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása. Azonnal fordulj TOXIKOLÓGIAI KÖZPONTHOZ vagy orvoshoz. A kiömlött anyagot össze kell gyűjteni. Kérjük az edényt helyezd el hulladékként kiürülést követően a helyi hulladékkezelési előírásoknak megfelelően. Veszélyes alkotórészek : nátrium-hipoklorit oldat 95% aktív klór, nátrium-hidroxid.Figyelem! Tilos más termékekkel együtt használni. Veszélyes gázok (klór) szabadulhatnak fel.


Tárolás

Szobahőmérsékleten tárolandó.

Forgalmazó

Unilever Magyarország Kft.
1138 Budapest, Váci út 121-127. D épület


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

 

Összetevők

anionos felületaktív anyag
biocid hatóanyagec270-325-2