
CHATEAU LESTAGE SIMON HAUT MEDOC
CHATEAU LESTAGE SIMON HAUT MEDOC
0,75 lHázhoz szállítás akár 90 percen belül
AI összefoglaló
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
A megjelenített évjáratot és alkoholfokot igyekszünk a legpontosabban feltüntetni, de mivel az évjáratváltások idején előfordulhatnak eltérések, így kérjük, vásárlás előtt érdeklődj az aktuális évjáratról az ügyfélszolgálatunknál, amennyiben ez szempont a termék kiválasztásánál.
CHATEAU LESTAGE SIMON HAUT MEDOC
A pohárban a Chateau Lestage Simon Bordeaux Haut Medoc bora sűrű lila színt mutat. Az első kavarás után ez a vörösbor nagy sűrűséget és teltséget mutat, ami a pohár szélén erős templomablakokban mutatkozik meg. Ennek a bordeaux-i vörösbornak az illata az eperfa, a szeder, az áfonya és a feketeribizli árnyalataival bűvöl el. Ha tovább követjük az aromatikát tölgy és mediterrán gyógynövények jelennek meg. Íze csodálatosan szárazan, markánsan és aromásan indul. A nyelven ez az erőteljes vörösbor rendkívül húsos textúrával rendelkezik, végül jelentős visszhanggal ragad magával.
A Franciaországból származó erőteljes Bordeaux Haut Medoc egy olyan cuvée, amely Cabernet Sauvignon és Merlot szőlőfajtákból készült. A Bordeaux Haut Medoc szőlőjét tökéletesen érett állapotban különösen gyorsan és a lehető leghűvösebb napszakban szüretelik, hogy megőrizzék aromáikat. A kézi szüret után a szőlő gyorsan megérkezik a pincészetbe. Itt válogatják és gondosan bontják őket. Az erjesztés ezután rozsdamentes acéltartályokban és kis fahordókban történik, ellenőrzött hőmérsékleten. A borkészítést több hónapos érlelés követi a finomseprőn, mielőtt a bort végül lehúzzák.
Tökéletes kísérője vörösborban párolt csirkének, sült borjúmájnak almával, hagymával és balzsamecetes mártással vagy kacsamellnek cukorborsóval.

Termelői információ
Bordeaux, a kereskedők városa, a XII. században látta meg az első polgárság megérkezését. Ennek az új rétegnek a tagjai gyorsan megerősítették angol uralkodóikkal a feudális korszak óta élvezett jogaikat és kiváltságaikat. Ezen az alapon, amikor Guyenne a százéves háború végén visszatért francia fennhatóság alá, képesek voltak megszerezni a koronától az általában a nemesség számára fenntartott kiváltságokat: a fegyverviselés jogát, és így a földesúri birtokok címét. Az évszázados nemzetközi kereskedelem révén gazdagodva ez a kereskedőosztály nagy birtokokat szerzett, és olyan szőlőbirtokokat hozott létre, amelyeket végül a köznyelvben "Crus Bourgeois"-ként ismertek. A Cru Bourgeois tökéletes megtestesítője, Saint-Seurin-de-Cadourne-ban, a Saint-Estèphe nagy szőlőskertje mellett található Château Lestage Simon egy kiváló, összetett és változatos terroirból profitál, amelynek kvintesszenciája a chateau borainak alapja. A szőlőtőkék fekvése igen változatos: egyes szőlőfajták a folyóparti homokos talajokról, mások a beljebb fekvő mészkő- és agyagos-mészköves talajokról származnak.
Tárolás
Tárold 15-18 °C, száraz és hűvös helyen.
Forgalmazó
Danubiana Borkereskedő és Termelő Kft.
7150 Bonyhád, Schweitzer tanya 029/3. hrsz.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
| Sulfitok |
Allergének
| Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok |