
Körte Forelle fajta, lédig
kb. 250 gkb
További információ
Házhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
A Forelle körtét véletlenszerűen 1670-ben, Németországban termesztették először. Kis méretű, átlagosan 5-7 centiméter hosszú, szimmetrikus gyümölcs. Ropogós, édes és fanyar ízű, fahéjjal ízesített, káliumot, kalciumot, C-vitamint és rostot tartalmaz.
Érdekessége
A forelle szó németül pisztrángot jelent, ami a körte színes héjára és rózsaszínű rózsaszínű pírjára utal. Sok német úgy vélte, hogy a körte pórusokkal borított bőre hasonlít az ívó lazac színéhez, és a körte nevét a bőr textúrájára utaló játékként adták neki. A forelle körte az ünnepek kedvelt fajtája is, mivel gazdag árnyalatai színt adnak az ehető asztaldíszeknek, a háztartási dekorációknak és az ajándékkosaraknak.
Felhasználás
A Forelle körte leginkább nyersen használható, mivel kis mérete miatt nem alkalmas főtt receptekben való felhasználásra. Leggyakrabban frissen, snackként, téli saláták kísérőjeként és pikáns levesek köreteként fogyasztják. Felhasználhatóak továbbá zabpehelyben, müzliben, palacsintában vagy gofriban, szendvicsekbe, paninikbe és quesadillákba rétegezve, salsába aprítva vagy csokoládéfondue-elemként. A Forelle körte jól illik a félédes és keserédes csokoládéhoz, az érlelt sajtokhoz, görög joghurthoz, csirkéhez, sertéshashoz, sonkához is.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen 12-15°C között tárolandó.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.