
BIO szilva, lédig
kb. 60 gpontos információért vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
A szilva Magyarország egyik legelterjedtebb gyümölcse. A közepes méretű, hosszúkás lila gyümölcs fogyasztása igen jótékony, mivel telített zsírokat nem tartalmaz. Ezzel szemben számos vitamint rejt magában.

Érdekessége
A szilvában található C-vitamin segít a szervezetnek a gyógyulásban, az izomépítésben és az erek kialakításában. A szilvában lévő kálium kétféleképpen is jót tesz a vérnyomás szabályozásának. Gazdag antioxidánsokban, melyek megvédik a szervezetet a sejt- és szövetkárosodástól. A szem egészségének megőrzésében is segíthet, magas rosttartalma által pedig az emésztést segítheti.
Felhasználása
Az elkészítése is változatos lehet, teheted gyümölcssalátába vagy készíthetsz belőle dzsemet így a süteményeket is feldobja. Ha pedig valamilyen igazán édes dologra vágysz akkor aszalt formájában egy-két szem kíváló megoldás.
Ha szívesen kisérletezel, készíts ízletes hideg fűszeres szilvalevest!
Hozzávalók
- 1 kg szilva
- 3 evőkanál akácméz
- 2,5 dl tejszín
- 2,5 dl tej
- csipet só
- 10 szem kardamom mag
- 6 szárított lime levél
- 1/4 rúd fahéj
Elkészítés
- Pucold meg a szilvát, majd annyi vízben, amennyi elfedi, tedd fel főni.
- Egy fűszertojásban tedd mellé a fűszereket, ízesítsd egy csipet sóval, majd főzd a szilvát.
- Add hozzá a mézet, a tejszínt és legvégén a tejet.
- Tálald lehűtve.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen 5-8 °C között tárolandó.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.