Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Kosár

Uvasdoce

UVASDOCE Magnélküli sötét szőlő, csomagolt

500 g
Prémium minőségMents meg 1 949 Ft-ért
2 999 Ft 5 998 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

400+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Namíbia, EU-n kívül,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

UVASDOCE Magnélküli sötét szőlő fajta: Flame

A Flame szőlő egy népszerű, korai érésű, piros, magnélküli csemegeszőlő fajta. 
1961-ben nemesítették az Egyesült Államokban, a USDA fresnói állomásán. Thompson Seedless, Cardinal és más Vitis vinifera fajták keresztezésével jött létre.

Megjelenés és íz

  • Közepes méretű, kerek, sötétpiros bogyók.
  • Közepes-nagy, laza fürtök.
  • Ropogós, lédús húsú.
  • Édes, kellemes ízű.

Termesztési területek
Kalifornia, Spanyolország, Portugália, Bulgária, Dél-Afrika, Egyiptom, Argentína, Chile, Mexikó, Ausztrália, Izrael.

A szőlő Kis-Ázsiából származik, de a Kárpát-medencében korán meghonosodott, a legrégebben termesztett gyümölcseink közé tartozik.  Magyarországon már a rómaiak, az avarok is foglalkoztak vele. Egy szőlő bogyó 80%-a víz. Energia és szénhidrát tartalma kiemelkedő. 

*A kép illusztráció.

Felhasználás

A legfinomabb nyersen, önmagában fogyasztva, de klasszikus párosítás dióval és sajttal.

Érdekességek a szőlőkről

  • A világon több mint 8000 különböző szőlőfajta létezik.
  • A szőlő 7 különböző színben fordul elő: piros, zöld, fehér, fekete, lila, kék és arany.
  • A szőlő az egyik legkedveltebb gyümölcs, rendszeresen szerepel a top 10-es listákon.
  • A szőlőt már Kr. e. 5000 óta használják borkészítésre.
  • Amerika legöregebb szőlőtőkéje 400 éves, és Észak-Karolinában található.
  • A világ szőlőtermesztő területeinek nagy része Olaszországban, az Egyesült Államokban és Franciaországban található.
  • A megtermelt szőlő 27%-át frissen fogyasztják, 2%-ából mazsola készül, 71%-át pedig borkészítésre használják.
  • Egy hektár szőlőből körülbelül 15 000 pohár bor készíthető.
  • Évente mintegy 72 millió tonna szőlőt termelnek világszerte.
  • A szőlő 80% vizet tartalmaz, de amikor mazsolává szárítják, a víztartalma mindössze 15%-ra csökken.
  • A Kyoho a legnagyobb szőlőfajta, bogyói 2-4 cm nagyságúak.
  • A szőlő valójában bogyós gyümölcs, bőrszerű héjjal és húsos belsővel.

Felhasználás

A legfinomabb nyersen, önmagában fogyasztva, de klasszikus párosítás dióval és sajttal.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen 5-10 °C között tárolandó. Közvetlen napfénytől védeni kell.

Termelői információ

Az Uvasdoce egy spanyol családi vállalkozás, amely csemegeszőlők termesztésére és forgalmazására specializálódott. A cég története 1970-ben kezdődött, amikor Alfredo Miralles Pérez elindította tevékenységét Monforte del Cid-ben, folyamatosan törekedve az innovációra. Az Uvasdoce célja, hogy minőségi, innovatív és egészséges csemegeszőlőket kínáljon a fogyasztóknak, miközben a fenntarthatóságra és a folyamatos fejlesztésre összpontosít. Az Uvasdoce jelenleg körülbelül 200 hektáron termeszt, több mint 20 fajta csemegeszőlőt. A vállalkozást a Miralles család második generációja irányítja, Alfredo Miralles Guirao vezetésével. Az Uvasdoce az elmúlt évtizedekben jelentős átalakuláson ment keresztül, a magvas fajtákról áttérve a magnélküli szőlőkre.

Termelő

UVASDOCE
Industrial Estate Las Norias, C/Rojo Coralito S/N 03670 Monforte del Cid (Alicante)


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.