


Uvasdoce
UVASDOCE Magnélküli sötét szőlő, csomagolt
500 gHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
UVASDOCE Magnélküli sötét szőlő fajta: Flame
A Flame szőlő egy népszerű, korai érésű, piros, magnélküli csemegeszőlő fajta.
1961-ben nemesítették az Egyesült Államokban, a USDA fresnói állomásán. Thompson Seedless, Cardinal és más Vitis vinifera fajták keresztezésével jött létre.
Megjelenés és íz
- Közepes méretű, kerek, sötétpiros bogyók.
- Közepes-nagy, laza fürtök.
- Ropogós, lédús húsú.
- Édes, kellemes ízű.
Termesztési területek
Kalifornia, Spanyolország, Portugália, Bulgária, Dél-Afrika, Egyiptom, Argentína, Chile, Mexikó, Ausztrália, Izrael.
A szőlő Kis-Ázsiából származik, de a Kárpát-medencében korán meghonosodott, a legrégebben termesztett gyümölcseink közé tartozik. Magyarországon már a rómaiak, az avarok is foglalkoztak vele. Egy szőlő bogyó 80%-a víz. Energia és szénhidrát tartalma kiemelkedő.
*A kép illusztráció.
Felhasználás
A legfinomabb nyersen, önmagában fogyasztva, de klasszikus párosítás dióval és sajttal.
Érdekességek a szőlőkről
- A világon több mint 8000 különböző szőlőfajta létezik.
- A szőlő 7 különböző színben fordul elő: piros, zöld, fehér, fekete, lila, kék és arany.
- A szőlő az egyik legkedveltebb gyümölcs, rendszeresen szerepel a top 10-es listákon.
- A szőlőt már Kr. e. 5000 óta használják borkészítésre.
- Amerika legöregebb szőlőtőkéje 400 éves, és Észak-Karolinában található.
- A világ szőlőtermesztő területeinek nagy része Olaszországban, az Egyesült Államokban és Franciaországban található.
- A megtermelt szőlő 27%-át frissen fogyasztják, 2%-ából mazsola készül, 71%-át pedig borkészítésre használják.
- Egy hektár szőlőből körülbelül 15 000 pohár bor készíthető.
- Évente mintegy 72 millió tonna szőlőt termelnek világszerte.
- A szőlő 80% vizet tartalmaz, de amikor mazsolává szárítják, a víztartalma mindössze 15%-ra csökken.
- A Kyoho a legnagyobb szőlőfajta, bogyói 2-4 cm nagyságúak.
- A szőlő valójában bogyós gyümölcs, bőrszerű héjjal és húsos belsővel.
Felhasználás
A legfinomabb nyersen, önmagában fogyasztva, de klasszikus párosítás dióval és sajttal.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen 5-10 °C között tárolandó. Közvetlen napfénytől védeni kell.
Termelői információ
Az Uvasdoce egy spanyol családi vállalkozás, amely csemegeszőlők termesztésére és forgalmazására specializálódott. A cég története 1970-ben kezdődött, amikor Alfredo Miralles Pérez elindította tevékenységét Monforte del Cid-ben, folyamatosan törekedve az innovációra. Az Uvasdoce célja, hogy minőségi, innovatív és egészséges csemegeszőlőket kínáljon a fogyasztóknak, miközben a fenntarthatóságra és a folyamatos fejlesztésre összpontosít. Az Uvasdoce jelenleg körülbelül 200 hektáron termeszt, több mint 20 fajta csemegeszőlőt. A vállalkozást a Miralles család második generációja irányítja, Alfredo Miralles Guirao vezetésével. Az Uvasdoce az elmúlt évtizedekben jelentős átalakuláson ment keresztül, a magvas fajtákról áttérve a magnélküli szőlőkre.
Termelő
UVASDOCE
Industrial Estate Las Norias, C/Rojo Coralito S/N 03670 Monforte del Cid (Alicante)
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.