-20 %

Kifli-szelekció

BIO Édesburgonya, lédig

kb. 200 g
BIO
Kedvezmény vége: 7. 29.

kb

 400 Ft kb 500 Ft
1 999 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

500+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: USA,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Ez a hosszúkás, édes-fűszeres ízű trópusi zöldség, másik nevén batáta, Dél-és Közép-Amerikában őshonos. Rendkívűl hasznos és gazdag tápanyagforrás, kalóriatrtalma azonban igen laacsony, így diétázók is bátran fogyaszthatják.

Érdekessége

Magas a C-, B2-, B6-, valamint E-vitamin tartalma, gazdag olyan ásványi anyagokban mint kálium, réz, mangán, alacsony a zsír- és koleszterintartalma, cukorbetegek is fogyaszthatják. 

Elkészítési javaslat

  • 4 nagy édesburgonya
  • Kelkáposzta (kb. 200 g)
  • 1 csomag feta sajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • Bors
  1. Alaposan mosd meg az édesburgonyát meleg vízben és szárítsd meg. Szúrd meg villával több helyen, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsire. Süsd puhára 200°C-on, kb. 45 perc alatt.
  2. Közben vágd apróra a káposztát, a fetát pedig villával törd össze. Tedd őket egy tálba és 2 evőkanál olívaolajjal keverd össze.
  3. Vedd ki a készre sült édesburgonyát a sütőből, majd vágd le mindegyiknek a tetejét és kanalazd ki a belsejét. Tedd a kikanalazott részt a fetás keverékhez, keverd el újra, majd sózd és borsozd.
  4. Töltsd meg ezzel a keverékkel a kikapart burgonyákat, majd süsd újra kb. 10 percig.

Felhasználás

Az édesburgonya gumóit sütve, párolva, grillezve, főzve, pürésítve, húsok mellé köretként vagy főzelékként fogyaszthatjuk, édes sütemény, lepény is készülhet belőle. Remek alapanyaga lehet az egyéni kísérletezéseknek, általában elmondható, hogy a rebarbara, a sütőtök és a burgonya felhasználási módjaihoz hasonlít a felhasználási területe. Elsősorban pulyka- és sertéshúsból készült fogások mellé illik. 

Tárolás

Magas víztartalma miatt, hűvös helyen tárolva is csak néhány napig áll el.

Forgalmazó

Kifli.hu Shop Kft.
1106, Budapest jászberényi út 45.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.