Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Kosár

Marzaninetto paradicsom

300 g
Elfogyott. Várható ma.
Jelezz e-mailben a készlet változásról
Hasonló termékek megjelenítése a kategóriából »
Kategóriák:
Származási ország: Olaszország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Először a délkelet-szicíliai Ragusa tartomány tengerparti sávjában, üvegházakban termesztették. Egyedi formájú, a San Marzano paradicsomhoz hasonló, de sokkal kisebb, ezért friss fogyasztásra alkalmasabb. A Marzaninetto több mint húsz éve tartó, és ma is tartó fajtaválasztási munka eredménye. Vörös szín, markáns fényes fényvisszaverődéssel, mélyvörös. Ravaszul édes íz, autentikus íz, szilárd hús, húsos, de vékony héj, friss és kiegyensúlyozott íz. A napon érlelt szárított paradicsom illata, zöld paradicsomlevelek és friss bazsalikom jegyeivel.

Termőterületei Scoglitti (Vittoria), Macconi (Acate) és a szomszédos tengerparti területek; üvegházban, a földön vagy a föld felett termesztik. Egész évben termesztik, kézzel, egyenként szedik le, a betakarítástól számított 4 órán belül a csomagolóüzembe szállítják, ellenőrzik, átveszik, és szigorúan kézzel, gondosan, újrahasznosított anyagból (Rpet) vagy könnyen újrahasznosítható csomagolásban dolgozzák fel.

Érdekessége

Alacsony kalóriatartalma miatt a karotinoidok (likopin és alfa-karotin), a kálium, a foszfor, a C-vitamin, a K-vitamin és a folsav jelenlétének köszönhetően mindenki számára alkalmas. A paradicsom piros színe a likopinnak köszönhető, amely vízhajtó és antioxidáns tulajdonságokkal ruházza fel, és ellensúlyozza a szabad gyökök hatását.

Felhasználási javaslat

Ajánlott előételek, bruschette, hidegtálak, első fogások és köretek készítéséhez; nyersen vagy néhány percig főzve.

Tésztasaláta Marzaninetto paradicsommal, mozzarellával és friss bazsalikommal

Hozzávalók 4 személyre 

  • 320 g tészta
  • 300 g Marzaninetto® paradicsom
  • 250 g bivalymozzarella
  • 1 szál friss bazsalikom
  • extra szűz olívaolaj

Elkészítés

  1. Főzd meg a tésztát, majd szűrd le al dente, futtasd le hideg folyóvíz alatt, és öntsd egy nagy tálba.
  2. Add hozzá a megmosott, szárított és kockára vágott paradicsomot.
  3. Add hozzá a kockára vágott bivalymozzarellát, majd sózzuk és ízesítsük extra szűz olívaolajjal, és keverd jól össze.
  4. Hagyd a hűtőben legalább húsz percig. Díszítsd friss bazsalikomlevelekkel, és tálald.

*A kép illusztráció.

Tárolás

Tárold hűtőben, és felhasználás előtt tartsd szobahőmérsékleten.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.