


Marzaninetto paradicsom
300 gMinden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Először a délkelet-szicíliai Ragusa tartomány tengerparti sávjában, üvegházakban termesztették. Egyedi formájú, a San Marzano paradicsomhoz hasonló, de sokkal kisebb, ezért friss fogyasztásra alkalmasabb. A Marzaninetto több mint húsz éve tartó, és ma is tartó fajtaválasztási munka eredménye. Vörös szín, markáns fényes fényvisszaverődéssel, mélyvörös. Ravaszul édes íz, autentikus íz, szilárd hús, húsos, de vékony héj, friss és kiegyensúlyozott íz. A napon érlelt szárított paradicsom illata, zöld paradicsomlevelek és friss bazsalikom jegyeivel.
Termőterületei Scoglitti (Vittoria), Macconi (Acate) és a szomszédos tengerparti területek; üvegházban, a földön vagy a föld felett termesztik. Egész évben termesztik, kézzel, egyenként szedik le, a betakarítástól számított 4 órán belül a csomagolóüzembe szállítják, ellenőrzik, átveszik, és szigorúan kézzel, gondosan, újrahasznosított anyagból (Rpet) vagy könnyen újrahasznosítható csomagolásban dolgozzák fel.
Érdekessége
Alacsony kalóriatartalma miatt a karotinoidok (likopin és alfa-karotin), a kálium, a foszfor, a C-vitamin, a K-vitamin és a folsav jelenlétének köszönhetően mindenki számára alkalmas. A paradicsom piros színe a likopinnak köszönhető, amely vízhajtó és antioxidáns tulajdonságokkal ruházza fel, és ellensúlyozza a szabad gyökök hatását.
Felhasználási javaslat
Ajánlott előételek, bruschette, hidegtálak, első fogások és köretek készítéséhez; nyersen vagy néhány percig főzve.
Tésztasaláta Marzaninetto paradicsommal, mozzarellával és friss bazsalikommal
Hozzávalók 4 személyre
- 320 g tészta
- 300 g Marzaninetto® paradicsom
- 250 g bivalymozzarella
- 1 szál friss bazsalikom
- extra szűz olívaolaj
- só
Elkészítés
- Főzd meg a tésztát, majd szűrd le al dente, futtasd le hideg folyóvíz alatt, és öntsd egy nagy tálba.
- Add hozzá a megmosott, szárított és kockára vágott paradicsomot.
- Add hozzá a kockára vágott bivalymozzarellát, majd sózzuk és ízesítsük extra szűz olívaolajjal, és keverd jól össze.
- Hagyd a hűtőben legalább húsz percig. Díszítsd friss bazsalikomlevelekkel, és tálald.
*A kép illusztráció.
Tárolás
Tárold hűtőben, és felhasználás előtt tartsd szobahőmérsékleten.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.