Perlinetta - mini padlizsán

250 g

FRISSESSÉGI GARANCIA

1 249 Ft 4 996 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

100+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Olaszország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Perlinetta - mini padlizsán

Különleges, hosszúkás alakú mini édes padlizsán, amelyet több mint 20 évvel ezelőtt termesztettek először a délkelet-szicíliai Ragusa tartományban, Comiso településen. Termesztése szorosan kapcsolódik ehhez a területhez és közösségéhez, ezért egyedülálló. Mérsékelten édes ízű, ehető héjú, zsenge, nem keserű, ezért nem igényel előfőzési sózást. A természetes szelekció hosszú folyamatának és a leghatékonyabb termesztési technikák gondos fejlesztésének eredménye, a környezeti fenntarthatóság legmagasabb szintű követelményeinek megfelelően. Comiso, Vittoria és Santa Croce Camerina településeken, ősztől-télen üvegházban, tavasszal-nyáron árnyékban, talajon és szabadföldön termesztik. 

Érdekessége

Egész évben termesztik, kézzel szedik, a betakarítástól számított 4 órán belül a csomagolóüzembe szállítják, ellenőrzik és értékelik az átvételt, és kézzel, gondosan, újrahasznosított anyagból (Rpet) készült vagy könnyen újrahasznosítható csomagolásban dolgozzák fel. Kevés kalória mellett magas antocián (értékes rákellenes hatóanyagok), kálium, A- és C-vitamin, foszfor, kalcium és a kvercitin tartalma.  

Felhasználási javaslat

Első fogások és köretek elkészítéséhez ajánlott. Gyorsan elkészíthető, kockákra vagy szeletekre vágva, mindössze 5 perc alatt grillen vagy serpenyőben, és mindössze 15 perc alatt sütőben megsütve. 

Comisói sült Perlinetta

Hozzávalók 

  • Perlinettapadlizsán
  • fokhagyma
  • friss rozmaring
  • bors
  • extra szűz olívaolaj

A mini padlizsánokat jól mosd meg, szárítsd meg, szeleteld ferdén! Tedd őket egy olajjal kikent sütőtálba, adj hozzá néhány gerezd zúzott fokhagymát és egy kis rozmaringot. Sózd meg, keverd jól össze, melegítsd fel a sütőt 190 fokra, és süsd 10-15 percig!

*A kép illusztráció.

Tárolás

Tárold a hűtőben, és felhasználás előtt tartsd szobahőmérsékleten!

Forgalmazó

Kifli.hu Shop Korlátolt Felelősségű Társaság
1106 Budapest, Jászberényi út 45.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

 

Összetevők

padlizsán