
Vylyan
Vylyan Cabernet Sauvignon Villány száraz vörösbor
0,75 lHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
A megjelenített évjáratot és alkoholfokot igyekszünk a legpontosabban feltüntetni, de mivel az évjáratváltások idején előfordulhatnak eltérések, így kérjük, vásárlás előtt érdeklődj az aktuális évjáratról az ügyfélszolgálatunknál, amennyiben ez szempont a termék kiválasztásánál.
Vylyan Cabernet Sauvignon Villány száraz vörösbor 2017
A Cabernet Sauvignon igazi világutazó, aki sokat látott, sokat tud. A divathullámok hol felkapják, hol elfelejtik, de ez a Sauvignont nem zavarja.
A Vylyan borok védjegye a komplex, finomhangolt, légies elegancia, s az élettel teli, frissítő korty. A sokat ígérő illat a sötétszirmú virágok és az érett kökény képét idézi meg a kóstoló számára. Bár a bor száraz, a korty a gyümölcsintenzitás miatt szinte édes, szilvás, de a kicsit füstös szilvalekvár íze is tetten érhető, majd csokoládé, sok csokoládé kis fanyarsággal. Elegáns, hosszú a korty, beltartalma miatt hosszabb pinceérlelésre is alkalmas.
Kezdettől fogva hisznek a bor és a művészet összetartozásában. Hét kortárs magyar írót és költőt kértek fel arra, hogy merítsenek ihletet a Vylyan Pincészet prémium boraiból. Az így született versek és novellák esszenciájából művészi rajzokat varázsolt az alkotói kéz. A végeredményt a Vylyan prémium borok palackjain tárják a világ elé, hogy mindenkit, aki meglátja és megkóstolja őket, megajándékozzanak egy gondolattal és ünneplőbe öltöztessék a szívét.
Termelői információ
A borvidéken általános pincemodellel szemben a Vylyan Vinum Borászat a kisharsányi Fekete-hegyen, szőlőterületeik szívében alakította ki a birtok központot – ezzel is kifejezve a termőhelyhez, szőlőültetvényekhez való kötődésüket. Kezdetektől fogva a villányi termőhely jegyeit hordozó, a lehető legszebb borok készítését tűzték ki célul. A régi idők tudását az új idők kihívásainak megfelelően fogalmazták újjá, így természetes, környezetbarát megoldásokat alkalmaznak a szőlőben. A 1992 és 2004 között telepített, 120 hektáros, déli, dél-keleti tájolású, 7000 tőke/hektár sűrűségű ültetvényeiktől visszafogott mennyiséget (átlagos terhelés 40 hl/ha) és szép, érett termést várnak.
Szüretről szüretre a szőlő és az évjárat sajátosságait szem előtt tartva alakítják borkészítésüket, állandó receptúrájuk nincs. Nevelgetik a szőlőt, mint a gyermeket, segítik abban, hogy kiteljesedhessen. A szüretkor beérkező szőlő többszöri válogatáson megy keresztül. Az érlelés magyar és francia tölgyfából készült 225 literes hordókban, valamint 15 gyönyörű ászokhordóban történik. Fajtától és évjárattól függően a vörösborok 12-18 hónapot hordóban töltenek, majd minimum 3-4 hónapos palackos érlelés után kerülnek ki a pincéből.
Tárolás
10-15 fokon, sötét helyiségben, gyermekek elől elzárva tárolandó, nyitás után 1-2 napon belül fogyasztandó.
Forgalmazó
Angyal Borkereskedés Kft.
1097, Budapest
Nádasdy utca 13.B.ép.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
Szőlőbor |
Allergének
Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok |