
Alnatura
Alnatura BIO Spagetti száraztészta durumbúzadarából
500 gMinden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Alnatura BIO Spagetti száraztészta durumbúzadarából
A spagetti az olasz tészták klasszikusa. Neve a „spago” szóból ered, ami „húrt” jelent. A spagetti különösen sokoldalúan kombinálható: sokféle szósszal, zöldséggel, sajttal, hússal és hallal. Az Alnatura spagettit Olaszországban, az ökológiai irányelvek szerint készítik száz százalékban durumbúzadarából. Vegán.
Elkészítési javaslat
Tedd a tésztát forrásban lévő sós vízbe (100 g tésztához 1 liter vizet használj), és főzd körülbelül 8-10 percig.
Felhasználás - Spagetti carbonara
Elkészítési idő
10 perc + 20 perc főzési idő
Hozzávalók
4 adaghoz
- 4 tojás
- 60 g Alnatura BIO Parmigiano Reggiano (egy darabban)
- 1 gerezd fokhagyma
- 80 g szalonna
- 5 szál petrezselyem
- 500 g Alnatura BIO Spagetti száraztészta durumbúzadarából
- tengeri só
- őrölt fekete bors
Elkészítés
- Üsd fel a tojásokat egy magas keverőtálba. A parmezánt reszeld finomra és add hozzá. Verd fel habverővel, és kicsit hagyd megduzzadni.
- Hámozd meg és vágd apróra a fokhagymát. A szalonnát vágd keresztben 1/2 cm széles csíkokra, és egy serpenyőben zsiradék nélkül, közepes lángon, időnként megforgatva süsd ropogósra 5 percig. Add hozzá a fokhagymát és párold 1 percig. Vedd le a serpenyőt a tűzhelyről, és hagyd kicsit kihűlni.
- Mosd meg a petrezselymet, a leveleit szedd le a száráról, és vágd apróra.
- A spagettit bő, sós vízben főzd al dente-re a csomagoláson található utasítások szerint, majd szűrd le egy szűrőedényben. Vedd le az edényt a tűzről, öntsd vissza a tésztát az edénybe, majd erőteljes kevergetés mellett add hozzá a szalonnás-tojásos-parmezános keveréket. Ne hagyd az edényt a forró főzőlapon, mert a túl nagy hő hatására a tojás összerándul.
- A tésztát oszd tányérokra, borsozd, szórd meg petrezselyemmel, és azonnal tálald.
Tipp
Klasszikusan a carbonara pancetta-val vagy guanciale-vel – olasz szalonnnával – készül. Az eredeti receptben pecorino sajtot használnak.
Termelői információ
Az almalétől a kétszersültig, a vegetáriánus mártogatóstól a Demeter kefirig – az Alnatura márkakínálat változatos, folyamatosan növekszik, és a mindennapi igényekhez megfelelő biotáplálékokat kínál, valamint kivételes élvezeti pillanatokat kínáló specialitásokat nyújt.
Az alapanyagok nagy része biodinamikus gazdálkodásból származik (Demeter). Sok termék Bioland, Naturland tanúsítvánnyal rendelkezik és az EK ökológiai rendelete szerint járnak el. Függetlenül attól, hogy vegetáriánus és vegán ételek, vegán vagy speciális diétás cikkek (például laktózmentes vagy gluténmentes termékek), az Alnatura márkakínálata széles választékot kínál, amely arra ösztönöz hogy próbáld ki és élvezd.
Tárolás
Száraz helyen tárolandó.
Forgalmazó
Kifli.hu Shop Kft.
Jászberényi út 45, 1106, Budapest
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
durumbúzadara |
Tápérték: 100 g
Energia | 1483 kJ/350 kCal |
Zsír | 1.2 g |
amelyből telített zsírsavak | 0.3 g |
Szénhidrát | 71 g |
amelyből cukor | 3.2 g |
Fehérje | 12 g |
Só | 0.01 g |
Élelmi rost | 3.5 g |
Allergének
Glutént tartalmazó gabonafélék |
Nyomokban tartalmazhat: |
Szójabab |